4 april 2022

Zone Pro League #2 Preview


Bruzze går igenom match för match och ger oss en bild av vad som väntar!

Zone Pro League #1 gav oss galen action där inte ens hälften av matcherna gick tiden ut. Men frågan är om inte Zone Pro League #2 som går på Trädgår’n den 9 april kommer att toppa det. Våra matchmakers Jesper Gunnarson (MMA) och Lena Olsson (thaiboxning) har trollat fram ett fantastiskt fightcard! Andreas Bruzelius går igenom match för match:

Match nr 1: Ali Mehrvash vs Robin Sundlöf, thaiboxning -63,5 kg

Zone rivstartar med två taggade killar som väntat länge på den här fighten. De skulle ursprungligen mötts på Zone Pro League #1 men fighten fick ställas in. Med andra ord har de haft över ett halvår av mental uppladdning inför att ryka ihop. Och ryka ihop lär de göra. Med all respekt för Alis och Robins eleganta thaiteknik, är det ambitiösa killar förmodligen vill säkra segern innan sista rondklockan ljuder. Hög förväntan på ekande slagväxling och att minst en av dem går ner för räkning. Som extra krydda gäller det hisnande övertaget i räckvidd för göteborgaren Robin från Lejonklulan. 185 cm med ruggigt långa sparkar, mot den kraftfulle och lurige stockholmaren Ali från Slagskeppet. Distansskytte mot explosiv närstrid, huvudstaden mot västkusten. En lovande smakstart på kvällen.

Match nr 2: Tobias Bohlin vs Nermin Mehmedagic, MMA -65,8 kg

En av kvällens mest hypade matcher, trots att det rör sig om två proffsdebutanter. Men den mediala elefanten i rummet är förstås att göteborgaren Nermin från Fighter Centre snart har en kvarts miljon följare på Instagram, där hans karatebaserade sparktekniker blivit en internationell succé. Kommer teknikerna funka lika bra när de sätts på prov i den riktiga buren? Det är frågan som alla vill se besvarad. Inte minst Tobias från Sandviken, en talangfull och formtoppad fighter med gedigen amatörbakgrund. Får vi se ett välplacerat skenben från den viral succén släcka showen, eller kommer matchen plockas ner på jorden av en grovjobbande doldis? En match med förväntningar och stor potential att chocka, oavsett i vilken riktning det sker.

Match nr 3: Emma Stonegård vs Sofia Kosunen, thaiboxning -69 kg

Tempoväxling i stämning och filosofi, till en match som påminner om att mentaliteten i thaiboxning sällan är att söka den enklaste segern utan hellre den bästa utmaningen. Emma ”Stonehard” från IMPACT i Stockholm har totalt 19 – 4 i record, med tre SM-guld och två internationella medaljer. Allt detta avklarat vid 25 års ålder. Men trots att göteborgska Sofia från Lejonkulan har färre segrar än vad hennes motståndare har medaljer, var matchen hennes eget förslag. Enligt Sofia, som funnit sig till rätta i form och viktklass, erbjuder den respektingivande stockholmskan rätt stil, förmågor och potential för att skapa en optimal matchning. Ett stabilt exempel på den själ och fighting spirit som thaiboxning är känd för, och en publikfriande klassiker med lokal underdog som orädd går in mot favorittippat motstånd från  Stockholm.

Match nr 4: Addis Saljevic vs Robin Enontekiö, MMA -83,9 kg

Två stadigt stora och starka grabbar på kollisionskurs. Före detta göteborgaren Addis som numera representerar Örebro, har en gedigen idrottsbakgrund och en fysik som vittnar om det. Men på Zones debutgala blev det nederlag. Räkna med en väl förberedd gäst som pumpar av revanschlust. På andra sidan väntar proffsdebutanten Robin från Fighter Centre i Göteborg, med 190 cm rå power och ett VM-silver som främsta merit. Men proffsregler är ett elddop när skydden åker av och reglerna hårdnar. Två fighters med något att bevisa och rejält med muskler att lägga bakom sina avsikter. Det här borde smälla rejält till publikens förtjusning.

Match nr 5: Joanna Steffansson vs Alexandra Andersröd, thaiboxning -63,5 kg

Dubbla proffsdebuter för rutinerade damer, redo för den stora showen. Skånskan Joanna kommer beväpnad med vassa knän och armbågar som hon hoppas se fram emot att få använda. Skarpa vapen som ställs mot en ovanligt farlig mamma från Lejonkulan i Göteborg. Alexandra delar livet som småbarnsförälder med att dela ut fett med däng när chansen ges, en livsstil hon njuter av till fullo. Löftet till publiken består av livsfarliga sparkar, blixtar och dunder. Lutar kort sagt åt sevärd thaiboxning med precis lagom mycket onda avsikter.

Match nr 6: Daniel Bergström vs Henrik Lie, MMA -83,9 kg

Två skäggiga kraftkarlar som skippar snacket och bara vill slåss och ha kul. Ibland är det rätt skönt att strunta i records, meriter, ambitioner och allt annat tjafs och bara se gammal hederlig kamplust bakom ett hönsnät. Norske Henrik är bekant för publiken som besökte Zone i höstas, där ett skruvstäd till strypning snabbt avgjorde kampen. Kommer det bli en lika lätt resa mot Kalmars sorglöse slagskämpe Daniel? Prognosen lutar mer åt en storartat tung kollision i mitten av buren, följt av ett vevande käftsmällar och ett jäkla driv. Enkelt, tungt, rått och härligt. Visserligen ingen göteborgre att heja på, men i gengäld fritt fram att bara heja på fighten i sig. 

Match nr 7: Marek Dolansky vs Merza Akhlagi, thaiboxning -63,5 kg

Slumra inte till på den här fighten. Här väntas ett riktigt skarpt toppmöte mellan morgondagens stjärnor i thaiboxning. Unga, ambitiösa, ruggigt snabba och talangfulla, redo att ta drömmen till nästa nivå. I ena hörnet hittar vi slovaken Marek, som tog matchen på kort varsel. Inte mycket är känt om ynglingen från Goral Gym, men något som talar för sig själv är meritlistan på 30 matcher, vid bara 20 års ålder. Här snackar vi kille som vet vad han vill och inte är rädd att ta för sig. Välvalt motstånd för hemmafavoriten Merza, som blev lite stjärna över en natt på Zones debutgala i höstas. Oemotståndligt ödmjuk, blygsam och alltid strålande sympatisk är göteborgaren från fighter Centre omöjlig att inte gilla. Lägg till ett stiligt record på 16-2, brutal kondition och sylvassa skenben och populariteten förklarar sig själv. Räkna med tempo, rappa tekniker och viljestarka vinnarskallar som lever för att fightas.

Match nr 8: Eleni Gathi vs Izabela Walczak, MMA -61,2kg

Miljöombyte till något oväntat exotiskt, som illustrerar Zones filosofi om att välkomna variation och att ge alla som vill en chans. En dammatch i MMA där Grekland möter Polen. I Göteborg. Varför inte? Grekiska Eleni har ännu inte fått till en seger som proffs men har gedigen bakgrund i varierade kampsporter med över 30 amatörmatcher att luta sig på. Polska ”Bad girl” har ännu inte testat proffsregler men har i gengäld imponerat stort i amatör-MMA. Dessutom lurar ett mörkt förflutet och en tuff uppväxt bakom det muntra leendet och vilket ger smeknamnet en tung innebörd. En välskolad grekisk kampkonstnär mot en hård jäkel från Polen. Kan det bli annat än ett jäkla röj och en sprakande show?

Match nr 9: Anton Sjöqvist vs Emil Flystam, thaiboxning -73 kg

”Supafly” kommer till ”Pain city” för att göra upp om saken. På riktigt. Det låter för tusan som en barnförbjuden superhjältefilm. Bakom de kaxiga fighternamnen lurar unga, självsäkra talanger som levererar stryk med stil. Stockholmaren Anton från Tullinge utlovar publiken en explosiv, smidig och galen schackmatch där han ligger tre steg före sin motståndare. Exakt vad det betyder är inte helt uppenbart, men det är precis därför vi vill se det. Emil från Halmstad står redo för uppgiften och är inte rädd för att ta till stora ord han heller. Löftet är att alltid erbjuda show och att alltid orsaka så mycket skada som möjligt. Ouch! Det kommer ligga en gemytlig dimma av testosteron över buren inför det här mötet. Med all respekt för thaiboxningens fläckfria rykte om ödmjukhet och respekt, är det aldrig fel med en släng av kaxig attityd heller. Kvalitet, käftsmällar, pannben och skallebank. Showtime!

Match nr 10: Rohullah Yousofi vs Renato Vidovic, MMA -56,7 kg

Kvällens stora final utspelar sig i den lättaste viktklassen. Men när lättvikt fylls med hög power blir resultatet en blixtrande snabb virvelvind av våldsamheter. Flugviktare är kända för att inte tröttna hur hårt de än kör, och här väntas två kortvuxna stridsmaskiner som kan ösa hela kvällen om de gavs chansen. I ena hörnan finner vi Rohullah från MACC i Stockholm, en oslipad dimant inom MMA men synnerligen välskolad boxare som plockat hem medaljer i två olika länders mästerskap och avverkat över 60 boxningsmatcher. Kort sagt, så länge den slagkraftige 23-åringen står på benen går ingen haka säker. Det skapar ett extra spännande upplägg mot Renato från Fighter Centre i Göteborg. Den lokale publikfavoriten drog ner det största vrålet på Zone i höstas, när han efter en nedslagning kunde vända matchen till seger. Med sin kompakta, kraftfulla fysik har Renato sällan räckvidden på sin sida och bevisligen kan en välplacerad käftsmäll få benen att vika sig. Men när all power vänds i motsatt riktning är det inte kul att stå i vägen. Här råder kort sagt inget mysterium, alla vet vad som gäller. Boxaren från Stockholm kommer vilja hålla matchen lodrätt och utöva välskolat prickskytte. Ångvälten från Göteborg kommer vilja, tja, precis allt utom just det. En explosiv urladdning som garanterat kommer gå vilt till, och en storartad avslutning på kvällen. 


Detta blir en kväll du inte vill missa. Köp dina biljetter till Zone Pro League #2 som går på Trädgår’n den 9 aprilTicktser!