22 maj 2022

Superfight i thaiboxning med två obesegrade proffs

Mötet mellan Merza Akhlaghi och Freddy Castro Gonzalez är en superfight av rang. Två svenska fighters som båda har en lysande framtid framför sig. Men som obesegrade proffs står den berömda nollan på spel. När slaget är vunnet och burdörren öppnas, kommer bara en av dem kunna fortsätta resan med ett fläckfritt record.

Likheterna mellan Merza och Freddy är slående. De är 23 respektive 26 år gamla och har båda den ungdomliga energi som tillåter helhjärtad satsning och fullt fokus på sina karriärer. De lämnade också amatörnivån med ovanligt imponerande records, 15-2 jrespektive 17-3. Efter klivet till proffs har det fortsatt på samma väg och ingen har förlorat på högsta nivån ännu.

Det är med andra ord inte bara en jämn och balanserad drabbning som matchmaker Lena Olsson har satt ihop. Det är en laddad uppgörelse mellan formtoppade stjärnskott som ser ut att obegränsad potential. Stämningen hettar till ännu mer när snacket sätter igång. Den gästande talangen från Vasa Pretorian håller inte tillbaka:

”Min fysiska och psykiska kondition är nåt som inte setts förut. Jag sätter konstant stress på mina motståndare hela matchen ut. Jag levererar krig i toppklass.”

Fysisk kapacitet och hårt tempo är samtidigt precis vad hemmafavoriten Merza är känd för. Efter en överrumplande tempoväxling som hårdhänt avslutade motståndaren på Zone Pro League #2 i andra ronden, blev det uppenbart att Merzas lugna personlighet inte hindrar killer instinct. Med den erfarenheten i ryggen har en farligare variant av den redan pricksäkra och kylige thaiboxaren vuxit fram. Göteborgaren från Fighter Centre berättat att han är redo att ösa på från start:

Jag kan köra hårt direkt, redan från början. Jag har så bra kondition att jag klarar att göra det över tre ronder.

Bortom självsäkerhet och glittrande framgångssagor, är Merza och Freddy också fighters med tungt bagage. Tuff bakgrund och härdande livsöden har skapat målmedvetna vinnarskallar som inte räds något som kan ske i buren.

Kort sagt väntar en thaiboxningsmatch med höga insatser, unga självförtroenden och rå talang. Två fysiska maskiner redo att ryka ihop. Det kommer garanterat bli en minnesvärd urladdning i buren 4 juni.

Missa inte matchen på Zone Pro League #3. Köp din biljett på Tickster.