19 maj 2022

Dubbel proffsdebut och en styrkemätning i grappling på högsta nivå

Två fighters som skolats i de främsta arterna för hur en motståndare ska läggas på rygg. En fight som för tankarna till sportens tidiga dagar. Brottning ställs mot judo när Stockholm möter Skåne. Dags för två lovande debutanter att äntligen visa vad de går för på Zone Pro League #3.

Abbe Husein behövde bara tre amatörmatcher i MMA innan han kände sig redo för proffsdebuten. Det är ovanligt snabbt men har sin förklaring. Abbe har fostrats och härdats på brottarmattorna i den grekisk-romerska stilen som länge varit en svensk paradgren med brutal konkurrens. Efter elva års kamp erövrade Abbe guld som senior på SM. Det är en ovanlig merit och ett kvitto på fysik, teknik och ett starkt psyke. Efter bytet till MMA med klubben KRAFT i ryggen kom beskedet snabbt. Tre matcher, tre segrar. Abbe var redo för klivet.

Matchningen mot Oskar Jaskari som ni kunde läsa mer om här blir inte bara en spännande dubbel proffsdebut. Det är också en match som för tankarna till när burfighting skapades på 1990-talet. Judo och brottning var två av de första sporterna som vågade sig in bakom gallret för att göra upp.

Till skillnad från forna tiders fighters är Oskar och Abbe allsidigt tränade och är redo för alla scenarion. Men det blir förstås en extra krydda att se vad som händer i clinchen. Vem står stadigast på canvasen? Vem åker ner först? Eller blir det en fight där nedtagningar stoppas så effektivt att kampen får avgöras med nävarna istället? Det är den sortens frågor som sätter fart på fantasin och förväntningarna.

Missa inte en klassiker till matchning 4 juni mellan två mycket välskolade kampsportare. Köp din biljett idag på Tickster.