18 maj 2022

Proffsdebut för grapplingstarke Oskar Jaskari

Oskar Jaskari står redo för sin proffsdebut på Zone Pro League #3. Det är en fight med stora förväntningar. Den unge talangen från Red Line i Malmö har varit med om prestigefyllda matcher förr och borde kunna hantera nerverna.

Nervositet brukar vara en av de största utmaningarna för debutanter, men Oskar har ovanligt mycket erfarenhet. Vid 25 års ålder har fightern från Olofström redan upplevt att tävla på hög nivå i judo. Guldmedaljer från svenska och nordiska mästerskap erövrades och lade grunden inför bytet till MMA. Efter en snabb karriär i sin nya sport plockade Oskar hem SM-guld även i MMA. Med landslagsplatsen säkrad nådde det hela vägen till final på VM. Det är med andra ord en vinnarskalle av rang som står redo att snöra på de tunna handskarna 4 juni.

Även om Oskar med sin judobakgrund har sin främsta styrka i grappling, är han en komplett fighter. Oavsett matchbild är siktet inställt på offensiv med ett löfte om action till publiken:

”Om det inte blir avslut, ska matchen vara kvällens ’fight of the night'”

Oskar har redan varit bokad för sin första proffsfight, men fick se sin match bli inställd. Zones matchmaker Jesper Gunnarsson tog tillfället i akt och bokade in debutanten på Zone i stället. Ett lovande, ungdomligt tillskott till ett redan stabilt fightcard.

Missa inte sommarens fightinggala i Göteborg! Köp din biljett här på Tickster.