11 maj 2022

Göteborgaren John får tufft motstånd i proffsdebuten mot franske Mohammed

Hemmafavoriten John Oldenqvist får ett elddop till proffsdebut när han direkt ställs mot internationellt motstånd. En fransman med rutinerad men mystisk bakgrund står som utmanare på Zone Pro League #3. Gästande Mohammed Rouzik kommer till staden med exotiska meriter och brinnande ambition, med en önskan om att tysta publiken på bortaplan.

Franska fighters har en välkänt rykte om sig att vara välutbildade men oförutsägbara. Det är ett resultat av landets starka kampsportstradition, samtidigt som det saknas den strikta organisation som svenskar är vana vid. Gästande fightern Mohammed har uppgivit en bakgrund i karate och kickboxning, och olika titlar inklusive nationell mästare. Men det är oklart på vilken nivå meriterna erövrades. Säkert är att fransmannen är bekväm i stående fighting och har stora ambitoner. Blott 20 år gammal har talangen från Yo Fox i hunnit med två proffsmatcher och siktet är högt satt. Han ser viljestyrka som sin främsta egenskap i buren och är inställd på att nå de största organisationerna i världen.

Lokale John från GBG MAC som ni kunde läsa mer om här, anger att han känner sig stark i alla aspekter av MMA. Dessutom beskriver sig göteborgaren själv som oförutsägbar. Det är är med andra ord upplagt för en svårtippad, spännande drabbning med internationell touch. En riktig smakstart på kvällen!

Matchen går på Kooperativet 4 juni. Missa inte somarens hetaste show, köp din biljett direkt på Tickster!