20 oktober 2022

Farlig norrman ryker ihop med en tung göteborgare i mellanvikt på Zone #4

En våldsam kollision väntar när hemmafavoriten Robin Enontekiö går in för att möta norske sensationen Henrik Lie. Fighten går i mellanvikt och blir en av galans tyngsta matcher. Två viljestarka, stora och aggressiva fighters med god chans att sno showen.

När Henrik gjorde sitt första besök på Zone Pro League var han en annonym doldis. Allt som fanns var ett halvtaskigt record och inte mycket att säga. Få trodde att gästen kunde utmana de svenska talangerna. Nu när norrmanen kommer till samma bur för tredje gången, är läget annorlunda. Två försök har lett till två avslut. Båda i första ronden. Ingen skojar bort Henrik längre.

Henrik har kämpat sig till välförtjänt respekt på Zone Pro League

Mellanviktaren från Team Valhall har visat både styrka och brutal aggression när möjligheten till avslut har visat sig. Därtill har den stryktålige bjässen förmågan att hantera en dålig position, ta stryk och finna kraften att vända matchbilden. Efter att ha strypt ut två svenska fighters väntar nu den största utmaningen.

En stor och teknisk hemmafavorit

Robin från Fighter Centre plockade dubbla SM-guld och ett VM-silver innan klivet togs till proffsnivå. Den erfarne 35-åringen har både rutin och stor teknisk bredd. Därtill är göteborgaren med sina vältränade 190 cm ett kraftpaket att räkna med. Proffsdebuten på Zone #2 blev ett styrkeprov efter att hemmafavoriten oväntat blev nedtagen tidigt i matchen. Men Robin visade sin viljestarka sida och kunde vända fighten till sin fördel innan han fann läge att avsluta med en slagserie.

Robin har ett fruktat rykte om att vara stark, viljestark och teknisk.

Det väntar med andra ord en tung uppgörelse på Zone Pro League #4. Två fighters som väger runt 100 kg till vardags kommer ryka ihop. Båda har uppvisat vinnarskalle och pannben. Båda kan ta en smäll och dra brutala strypningar. Det här lutar åt en fight som ingen vill missa.

Galan hålls 26 november på Kooperativet Lindholmen. Säkra din biljett redan nu på Tickster.