20 mars 2023

Brittiskt fenomen utmanar hemmafavoriten i huvudmatchen på Zone Pro League #5

Två radikalt olika fighters möts i buren för huvudmatchen på Zone Pro League #5. Gästande engelsmannen Alfie Ponting är ung, framgångsrik och taggad av brinnande ambition. Hemmasonen Sam Ghorogi är 14 år äldre, känd för sitt lugn i buren och strategiska sinne. Kombinera kontrasterna och vi får en oförutsägbar och storslagen final på kvällen.

Faktumet att Alfie fortfarande är tonåring kan verka som en svaghet. Men talagen från Team Masda är inte som andra ungdomar. På den korta tid han tillåtits tävla, har Liverpools nya stjärna blivit nationell mästare, plockat ett VM-silver i serniorklass och redan vunnit sitt första mästerskap som proffs. En imponerande meritlista för vem som helst i sporten. För att hinna med alla framgångar har 18-åringen fått hålla högt tempo. I snitt har det blivit ungefär en fight per månad. En kort, intensiv och mycket lovande karriär.

Energin som får Alfie att ånga fram i sporten syns även på match. Laddad med aggressivitet som saknar självtvivel och en stryktålig fysik som klarar ett brutalt tempo. Engelsmannens teknik har hållit jämna steg, stärkt av träningsresor till Thailand. Sammanfattningsvis är den här grabben inget att leka med, vilket flera seniorfighters redan har fått känna på.

En hemlighetsfull utmaning

Sam från Fighter Centre delar bara en egenskap med sin motståndare – det har hänt mycket på kort tid. Tack vare nivån på matcherna har göteborgaren på endast fem proffsmatcher gått från relativt okänd till ett uppmärksammat namn långt utanför sin hemstad. Ställd mot fighters med massiva meritlistor, har hemmafavoriten bevisat att kvalitet inte alltid handlar om matcherfarenhet. 32 år gammal är Sam en formtoppad kombination av rapp fysik och stillsamt sinne.

Varken Sam eller Alfie har tävlat länge nog att avslöja alla sina hemligheter. Sams tekniska närvaro verkar alltid kunna hitta en ny växel, en ny anfallsplan, mitt fightens hetta. Vad är Alfies hemlighet? Inget vet, ännu. Svaren visar sig först 1 april på Trädgår’n. Men det lutar åt en övertaggad och segerviss engelsman som rusar in mot en stabil veteran med hög fight-IQ och publiken i ryggen. Vem vill missa den kollisionen?

En värdig avslutning på ett fightcard fullt av variation och spännande matchningar. Missa inte Zone Pro League #5!

Du hittar din biljett här på Tickster.