13 mars 2023

Två erfarna atleter gör gemensam proffsdebut när Norge möter Sverige i lättvikt

Zone Pro League #5 går Oslos Peder Rosada Svendsen för första gången in i en proffsmatch. Detsamma gäller den tio år yngre göteborgaren Robert Nilsson. Ett möte mellan två idrottare som båda har en stabil grund. I övrigt är matchen helt oförutsägbar.

Gästande Peder från Novus Academy är inte främmande för att tävla på hög nivå. I singa yngre år tävlade norrmannen på elitnivå i ishockey och hade nöjet att bli norsk mästare som junior bland annat. Efter bytet till kampsport har det blivit mer träning än tävling för 37-åringen. Endast åtta matcher bakom sig kan verka lite, men det har varit en lång resa.

2015 var Peder med om en svår olycka och fick så allvarliga skador att hans tid i kampsport ansågs vara över. Men vägen tillbaka ökade bara på den mentala styrka och tuffhet som redan fanns. Idag anger norrmanen sin orubbliga vilja som den främsta styrkan han tar med sig till proffsdebuten.

Hemmasonen Robert byggde sin atletiska bas i fotboll innan MMA fångade intresset. Därefter blev det en mer typisk väg fram till proffsklivet. Matcher i B-klass övergick i A-klass och efter att ha utmanat sig internationellt med det svenska landslaget var tiden redo. Med sex års träning och 14 amatörmatcher i ryggen är det bra timing för lättviktaren från Fighter Centre att dra på de tunna handskarna.

Stilmässigt ser det balanserat ut. Debutanterna är ungefär lika stora och har inte specialiserat sig i någon riktning. De är allsidigt tränade och redo för var matchen än tar dem. De delar dessutom samma offensiva inställning och gillar när de får lägga press på motståndaren, vilket är en trevlig detalj för de som sitter på läktarna.

Rutinerade nog att inte vara sjövilda, men med adrenalinruschen av proffsdebut. Ett bra recept för kontrollerad action som kan gå precis hur som helst. Vi vet av erfarenhet att göteborgare får ett rejält publiktryck bakom sig på Zone Pro League. Men historien visar också att norrmännen kommer hit med fighting spirit på topp.

Fightcardet för 1 april är nästan klart, fullspäckat med lovande matcher! Showen på Trädgår´n ligger bara några veckor bort. köp din biljett redan idag på Tickster.