8 september 2021

Thaiboxning med explosiv knockoutkraft i blixtrande tempo! Mogen rutin ställs mot självsäker ungdom.

Mötet mellan Sam Ghoroghi och Jesper Deiber är galans lättaste på herrsidan. Med låg vikt kommer höga hastigheter och det är två riktigt rappa, explosiva fighters som ska släppas lösa på Trädgår’n. Men förutom att representera de traditionellt rivaliserande städerna, representerar Sam och Jesper också olika åldrar som skapar ett intressant möte.

Gästande Jesper är en komet i sporten som åstadkommit mycket på kort tid. 19-åringen gav sig in i SM för seniorer redan förra året och nådde en silvermedalj. Ett starkt formbesked i det första riktiga testet mot fullvuxna thaiboxare.

”På sju vinster har han avslutat över hälften på knockout…”

Talangen från Tullinge uppvisar den orädda, kvicktänkta mentalitet som kännetecknar unga talanger i sporten. När det kommer till ambitioner och framtidsutsikter, är svaren kortfattat självsäkra:

”Att vara bäst.”

Enkelt raka besked, men det har redan gått en bra bit på vägen med tanke på vad Jesper utfört på så kort tid. Tiden är nu mogen för proffsdebut och trots att det dessutom är bortaplan, märks inga spår av nerver. Med samma kortfattade attityd meddelar Stockholmaren vad han tar med sig till Göteborg:

”Jag vet inte. Bara gör min grej. Jag erbjuder publiken att se mig göra min grej.”

Jesper kommer laddad med blixtsnabba attacker och hårda tekniker.

Exakt vad Jespers grej är, får bli en överraskning 25 september. Men vad vi vet från tidigare är att Jesper är snabb, hungrig, orädd och aggressiv. På sina sju vinster har han avslutat över hälften på knockout, vilket är anmärkningsvärt mycket.

Motståndare blir hemmafightern Sam som ni kunde läsa om i detalj här. Sam är elva år äldre än sin motståndare och kommer till matchen med mer erfarenhet, men också med en ödmjuk och spirituell inställning till sporten:

”Man behöver inte aggression och ilska för att neutralisera sin motståndare. Jag har lärt min läxa och utvecklats som människa”, som Sam formulerade när hans medverkan presenterades.

Sam är lugn, sympatisk och glad. Men hans blick är stadigt låst på motståndarens svagheter.

Samtidigt anger Sam sitt rappa fotarbete, tekniska stil och hög fight-IQ som främsta vapen. Det kommer bli en spännande kontrast i stilar och styrkor, men god chans att bli både fartfyllt och underhållande för publiken. Lägg till Jespers knockoutkraft och Sams löfte om att bli ännu farligare när skydden ta av på proffsnivå, och det kan smälla rejält!

En duell att se fram emot!

Fighterprofil Sam Ghoroghi

Stil: Thaiboxning
Klubb: Fighter Centre IF
Hemstad: Göteborg
Ålder: 30 år
Matchvikt: 60 kg
Längd: 169 cm
Record: Debut (proffs), 9-3-1 (amatör)

Fighterprofil Jesper Deiber

Stil: Thaiboxning
Klubb: Tullinge Muay Thai
Hemstad: Stockholm
Ålder: 19 år
Matchvikt: 60 kg
Längd: 170 cm
Record: Debut (proffs), 7-4 (amatör)