8 juni 2021

Klar för match – Sam Ghoroghi

En glädjespridare med vassa tekniker och vaken blick i stridens hetta. Sam Ghoroghi kvarlämnar både positiv energi och nedlagda motståndare, och nu är han redo att klippa till med allt han har i sin arsenal.

Det ena utesluter inte det andra. Så kan den stryktålige och atletiske thaiboxaren Sam beskrivas. Alltid leende, alltid med en positiv och spirituell energi som smittar av sig på omgivningen. Men när han drar iväg knallhårda tekniker så det ekar i lokalerna på Fighter Centre Göteborg, är det allvar. Och på match läggs leendet åt sidan för en läsande blick som analyserar, söker svagheter och attackerar när luckorna visar sig.

Jag har vaknat upp ur en dröm. Nu kan jag se allt…”

Sam – alltid närvarande, listig och positiv.

När dammet lagt sig och kampen är över, kommer värmen och leendet tillbaka, generöst utdelat till alla omkring sig.

Ett samtal med Sam om hans livsfilosofi för tankarna till legendaren Bruce Lee. Det är ruggiga krafter och vassa tekniker i en lätt kroppsvikt, men i huvudet finns mer än fighting. Det är en medveten ung man full av tankeväckande visdomsord, som använder kampkonst som ett medel för att nå ett högre mål:

”Man kan säga att jag har vaknat upp ur en dröm. Nu kan jag se allt, utan att behöva reagera på allt.

Thaiboxningen var ursprungligen Sams vägledare för självutveckling, men det gick även snabbt framåt i tävlingssammanhang. Trots ett record med bara 13 matcher bakom sig, har Sam nått långt. Tre år på raken har han kommit hem med stora bucklor från mästerskap. 2019 blev det SM-guld i kickboxning K-1, året efter erövrades guld på SM i thaiboxning och på årets tävling nåddes en bronsplats.

”Man behöver inte ilska för att neutralisera sin motståndare.”

Laddad med varma vibbar och fokuserade avsikter.

Toppen är nådd som amatör och timingen är optimal att kliva in på proffsregler. Men eftersom det är djupsinnige Sam vi pratar om, använder han inte hårda ord om vad han kan erbjuda publiken:

”Man behöver inte aggression och ilska för att neutralisera sin motståndare. Jag har lärt min läxa och utvecklats som människa. Jag kan kanalisera min energi till något positivt istället för destruktiva beteenden.

Det låter soft förstås, men notera ordet ”neutralisera”. Sam kliver in i ringar och burar för att överlista och besegra den som står i vägen, med klar målmedvetenhet och fast inställd på seger.

Jag blir vassare utan skydd.”

Med sin rappa rörlighet, bra fotarbete och hög fight-IQ som främsta styrkor, är Sam en fruktad motståndare. Kraftfullt, reaktionssnabb och ständigt närvarande både defensivt och offensivt, redo att avlossa i rätt lägen. Optimala ingredienser när det är proffsnivå och skydden åker av:

”När jag kör A-klass (högsta nivån) och de hårda träffarna räknas, kan jag utnyttja min tekniska stil. Jag blir vassare utan skydd.”

Kom till Trädgår’n 25 september och ta del av Sams unika kombination av positiva vibbar och åtta lemmar av välriktade våldsamheter, och dela glädjen från läktarplats när det smäller!

Fighterfakta: Sam Ghoroghi

Stil: Thaiboxning
Klubb: Fighter Centre
Hemstad: Göteborg
Matchvikt: 60 kg
Längd: 169 cm
Ålder: 30 år
Record: Debut (proffs) 9-3-1 (amatör)