15 juli 2021

Team Zone – Alice Fredriksson

Alice skapar möjligheter för Zone som ingen annan i teamet kan. Där resten av gänget besitter allt man behöver veta och kunna om kampsport, är det bara Alice som vet hur fightingsporter ska säljas utanför bubblan. Och hon gör det med passionen och drivet hos en sann fighter.

Alice bygger oväntade broar till nya partners som språkrör med omvärlden, och vet hur Zone ska säljas in på nya marknader. Hon är marknadsansvarig och har en ekonomisk nyckelroll som ansvarig för sponsorskap i buren och mässdelen på galorna har, men har presterat mycket mer än så.

Zone hade aldrig fått med Göteborgsposten på resan, om inte Alice funnits där som som ambassadör. Efter att fightingscenen i Göteborg i åratal vant sig vid att antingen bli totalt ignorerade, eller kritiserade, av journalister från traditionell media, fick Zone glädjebeskedet att stadens största dagstidning blir ansvariga för att sända burfighting till omvärlden. Ingen annan hade kunnat skapa den milstolpen och ro i land ett sådant avtal. Men Alice är van att utforska det okända och pusha gränser.

Fighting spirit som inte har bleknat med åren.

Som 16-åring klev en orädd Alice in på Fighter Centre för att träna thaiboxning. Som 19-åring drog hon på eget bevåg till Australien för att söka lyckan i främmande branscher och våga ta för sig i okända miljöer. Det har varit en stadig uppförsbacke genom en mansdominerad värld, som inte alltid har känt sig bekväm med att se en 180 cm svensk blondin kliva in i mötesrummet och ta kommandot. Men Alice har landat på fötterna varje gång, vuxit sig starkare och mer självsäker, och tagit sikte på allt större målsättningar.

Alice har fighten i blodet som alla andra i Zoneteamet och karriären inom thaiboxning hade kunnat nå mycket längre. Med sin uppseendeväckande och atletiska kroppslängd som än idag kan frontsparka tvärs över träningslokalen, hade Alice resurserna för att bli en respektingivande fighter. Men som så ofta kom livet emellan och som ensamstående förälder har livet idag fått andra prioriteringar, även om saknaden efter träningslokalerna alltid finns där.

Alice siktar långt, i alla avseenden.

Passionen för fightingsporter har inte minskat. Den orädda mentaliteten och viljan att utmana har fått utlopp åt andra håll. Alice viljestarka driv i karriären har skapat en slipad förhandlare som vet hur skeptiska gubbar ska manövreras, hur fördomar ska besegras och hur rynkade pannor vänds till optimistisk nyfikenhet.

Alices passion för fighting smittar av sig och skapar önskan att delta, även hos de mest ovetande och oförstående. Alla kan övertygas när Alice håller i rodret.

Och det var så det gick till när en självsäker ung tjej med hisnande räckvidd som thaiboxare, tio år senare skulle bli den rutinerade och slipande säljexperten som givit Zoneteamet obegränsad räckvidd ut i samhället.