1 juni 2022

Svensk proffsdebutant ställs mot interntionellt motstånd

En rejäl mental utmaning väntar de två bantamviktarna som på kort tid fått rikta om sitt fokus. Svenske judokan Oskar Jaskaris motståndare tvingades lämna återbud. Efter intensivt sökande efter en ersättare hittades en i sista stund. Ända från Tadzjikistan kommer okände Sukhanvar Dustov som tog matchen på några dagars varsel.

Oskar skulle proffsdebuterat på Zone Pro League #3 mot en svensk brottare i vad som förväntades bli ett stilkrig i clinch. Nu får den svenske debutanten istället förbereda sig för att möta det okända. Gästande Sukhanvar har två proffsmatcher bakom sig men i övrigt är inte mycket känt om mannen från Tadzjikistan. Det finns en välkänd mystik om fighters från regionen som 25-åringen kommer från, men det besvarar inte frågan om vilka förmågor och talanger Sukhanvar tar med sig till buren.

Med andra ord väntar en oförutsägbar match med två fighters som sätts under stor pysikisk press. En av dem har fått ställa om för en ny motståndare, den andre visste inte ens att han hade match för en vecka sedan. Vem av dem kommer hantera den okända utmaningen bäst och anpassa sig efter vad som utspelar sig i buren? En spännande drabbning där precis vad som helst kan hända.

Missa inte bantamviktarnas fight på Kooperativet 4 juni. Köp din biljett här på Tickster!