27 juli 2021

Superfight i thaiboxning när Joakim Hägg möter Marcus Liljedorff

En kväll av fighting får tillskott av en thaiboxningsmatch på absolut toppnivå. Joakim Hägg och Marcus Liljedorff är två storvuxna kämpar som varit med om allt, med över hundra matcher bakom sig och oändligt mycket stryk som delats ut och tagits emot genom åren.

Gästande Marcus ser ut som vänligheten själv, men bortom den vardagliga prydligheten döljer sig en fighter av rang. Veteranen från Ängelholm är en brutal maskin i ringen som trivs bäst på proffsregler som ger fritt fram för vassa armbågar och knän. Han har knockat motståndare på de mest spektakulära sätt både i Sverige och utomlands.

”En munk välsignade mina knän och armbågar för sin hårdhet…”

Marcus kontrar en spark med en välsignad armbåge från ovan. (Foto: Chris Sonnerby)

Marcus är lika mycket gentleman som stridsmaskin, professionell nog att thantera båda rollerna samtidigt. En sann kampkonstnär som brinner för sin sport och dess kultur. Med tre SM-guld bakom sig, ett gäng titlar på internationell nivå plus segrar i Thailand finns det inte mycket kvar att bevisa. På önskelistan finns bara en sak kvar:

”Jag vill bli världsmästare.”

Det är en vanlig dröm och i Marcus fall förefaller den vara inom räckhåll. 29-åringen är till och med beväpnad med välsignade vapen inför sin satsning mot toppen. Om man tittar noga på Marcus knän och armbågar bär de markeringar av sak yant, österländska tatueringar med spirituell betydelse. Det finns dessutom en riktigt bra historia bakom:

”Inför en stormatch i Thailand hade jag bestämt mig för att om jag vann på knock med knän, skulle jag tatuera mina sak yant på armbågar och knän”, berättar Marcus. ”Efter att jag nästan blev utslagen i första ronden, vände jag matchen och avgjorde med ett knä i andra. Dagen efter for jag med min tränare till en liten by för att rista in tatueringarna hos en munk, som välsignade mina knän och armbågar för sin hårdhet.”

En sympatisk gentleman, som gladeligen drämmer knän i käften på sina motståndare.

Bortom det sympatiska ansiktet ryms det med andra ord välsignade, vassa vapen och en passion för att trycka till den som vågar stå i vägen. Passande nog väntar en likartat välartad fightingmaskin på andra sidan buren. Ärrade krigaren Joakim som ni kunde läsa om här, välkomnar en brutal fight med bibehållen respekt och sportslighet.

Två förebilder i fighting som dedikerat sig till utveckling i kampkonst och skippat kaxigheten utanför. En lärorik påminnelse om vilka egenskaper som verkligen skapar en framgångsrik fighter. Talande nog har både Marcus och Joakim tappat räkningen sina över vinster och förluster. De vet bara att de har minst 107 matcher bakom sig sammanlagt, på ett ungefär. Dessutom rör det sig om två rejält stora killar med brutal power i sina tekniker. Då finns inte mycket skäl att bära runt på ett hävdelsebehov.

Men tro nu inte att de föredömliga herrarna kommer ta det lugnt för den sakens skull. Prognosen lutar mer åt en störtskur av ekande slag, sparkar, knän och armbågar. Publiken kommer få se två kämpar som brinner för att släcka ljuset på sin motståndare med en fullträff. Det kommer bli fullt krig i buren i en tung viktklass där varje träff har potential att knocka.

Marcus välsignade knän och armbågar mot Joakims orubbliga tuffhet och gameness, i en thaiboxningsmatch på absolut toppnivå där vad som helst kan hända.

Missa inte uppvisningen i fighting när två av Sveriges främsta veteraner ryker ihop på Trädgår’n!

Fighterfakta Joakim Hägg

Stil: Thaiboxning
Klubb: GBG Muay Thai (Lejonkulan)
Hemstad: Göteborg
Ålder: 33 år
Matchvikt: 81 kg
Längd: 186
Record: 23-16 (ca)

Fighterfakta Marcus Liljedorff

Stil: Thaiboxning
Klubb: Halmstad Muay Thai
Hemstad: Ängelholm
Ålder: 29 år
Matchvikt: 81 kg
Längd: 188
Record: 68 matcher totalt (okänt antal vinster)