8 mars 2023

Stockholm ställs mot Göteborg när två självsäkra fighters möts på Zone Pro League #5

Två fighters i början av proffskarriären, med höga ambitioner och orädd inställning. Det blir ett oförutsägbart möte när ambitiöse gästen Mashrab Mamadaliyev möter hemmafavoriten John Oldenqvist. Matchen går i överenskommen catchweight på 75,5 kg.

John från GBG MAC är en man som utstrålar en cool och trygg inställning till fighting. Sällan hörs någon kaxighet eller stora ord inför matcher. I buren tar sig tryggheten ett helt annat intryck. 28-åringen är alltid beredd att göra det oväntade och kom bokstavligen flygande ut i sin proffsdebut på Zone Pro League #3. Efter rivstarten följde en knapp minut av full action i buren. Det gick inte Johns väg, men en sak var ändå säker. Göteborgaren hade presenterat sig med besked för publiken och bjudit på show.

John flög ut i proffsdebuten. Bokstavligen.

När hemmafavoriten återvänder till Zone Pro League väntar denna gång en gäst från Stockholm. Mashrab är ungefär lika fåordig som sin motståndare och inte mycket är känt om 25-åringen från MACC. En titt på siffrorna målar dock upp bilden av en fight som är balanserad på flera plan.

Med 16 respektive 19 matcher bakom sig, står det sig hyfsat jämnt i erfarenhet. Göteborgaren har varit med något längre och kan uppvisa ett brons från World cup och ett SM-silver. Men gästen från Stockholm utlovar i gengäld att hans titlar bara är en tidsfråga. Även rent fysiskt står herrarna på liknande nivå. Båda är runt 180 cm långa och stadigt byggda. Ingen har ett uppenbart fysiskt övertag. Att lägga matchen mellan lättvikt och weltervikt passar dem båda. Därav valet att köra i 75,5 kg.

Av alla egenskaper kommer publiken förmodligen främst gilla faktumet att huvudstaden möter Götet, en trygg klassiker. Som bonus kommer det inte saknas självförtroende i buren. John är avkopplad nog att göra vad som faller honom in, hur vilt och oförutsägbart det än är. Mashrab är samtidigt övertygad om en ljus framtid i sporten och kommer laddad med tro på sin egen förmåga. Två segervissa herrar som båda har utlovat en underhållande drabbning.

Hur ska detta gå? Det finns det knappast någon som kan sia om. Men det verkar troligt att något minnesvärt, fartfyllt och spektakulärt kommer braka loss 1 april på Trädgår’n. Missa inte Zone Pro League #5, som får ett allt mer actionladdat fightcard. Biljetten hittar du här på Tickster.