3 mars 2023

Hårdhänte mellanviktaren Robin Enontekiö bokad för Zone Pro League #5

Förväntningarna är höga när Robin Enontekiö återvänder till Zoneburen. Den reslige göteborgaren imponerade stort i sina två tidigare matcher med sin orädda offensiv. Publiken har serverats actionfyllda, hårdhänta och snabbt avgjorda fighter.

Robin tog klivet till att bli proffs 2022, efter en mycket framgångsrik amatörkarriär med ett VM-silver som främsta merit. Klivet till den högsta nivån är inte alltid en framgång, men mellanviktaren från Fighter Centre levererade med besked. I proffsdebuten på Zone Pro League #2 gav hemmafavoriten prov på sin brutala styrka. Efter att ha blivit överumplad av en nedtagning tididigt i matchen, vände Robin på positionerna och släppte loss tunga slag på marken tills domaren bröt efter knapt tre minuter.

En felfri uppvisning leverades i uppföljaren på Zone Pro League #4. Robin sänkte norske kraftpaketet Henrik Lie i en tidig slagväxling och kastade sig ner för att ta ryggen. Med positionen säkrad satt motståndaren som i ett skruvstäd och var chanslös. Robin kopplade snabbt en avgörande strypning som även utnämndes till galans bästa submission. Allt var över på 45 sekunder.

Robin körde snabbt över sin motståndare i senaste matchen.
Robins körde snabbt över sin senaste motståndare.

Den 190 cm långe göteborgaren har av uppenbara skäl inte haft så lätt att hitta någon som är villig att möta honom. Ännu är ingen motståndare offentliggjord. Eventuellt blir det besök av en utländsk fighter. Men vem som än utmanar hemmasonen kan publiken kallt räkna med ett fullt ös, orädd aggressivitet och power som ekar i hela lokalen.

Det kommer kort sagt bli åka av. I tungt format. Missa inte showen!

Zone Pro League #5 går 1 april på Trädgår’n. Biljetten hittar du här på Tickster.