2 april 2023

Rapport från Zone Pro League #5

En minnesvärd kväll av flera skäl utspelade sig på Trädgår’n 1 april. För er som missade tillställningen, här är en kort tillbakablick.

Fakta:

  • Zone Pro League slog nytt rekord i antal besökare. Officiellt över 900 personer i lokalen, med ca 100 fler sålda biljetter än det tidigare rekordet.
  • Kvällen bestod av åtta matcher, fem i thaiboxning, tre i MMA.
  • Fyra matcher avgjordes på enigt domslut, två på delat domslut och två på KO.
  • Fighters från fem olika nationer deltog.

Matchreferat:

1) Francesco Sotgiu vs Giang Hoang
Thaiboxning: -55,5 kg

Rapp och teknisk thaiboxning inledde kvällen. En välmatchad och underhållande duell mellan två strategiskt säkra fighters. Italienaren Francescos vattentäta defensiv gav ett försprång i antalet rena träffar och säkrade segern på delat domslut.

2) Peder Rosada Svendsen vs Robert Nilsson
MMA: -70,3 kg

Göteborgaren Robert valde tidigt en energikrävande strategi med konstanta nedtagningsförsök. Redan i andra ronden syntes tydliga tecken på utmattning hos båda deltagarna. En sista tapper offensiv av norske Peder gav en spännande avslutning på matchen. Men det var för sent att vända resultatet och Robert vann enhälligt med två ronder mot en.

3) Uma Galli vs Moa Carlsson
Thaiboxning: -54 kg

Två damer som genast vann publikens uppskattning med sin fartfyllda uppgörelse. En teknisk jämn matchning, även om unga Moa visade att hypen kring hennes namn är motiverad. Med elegans lyckades 20-åringen gång på gång undvika attacker och kontra med precision. Uma gav allt i buren men hade svårt att vinna slagväxlingarna. Halmstads Moa vann samtliga ronder i ett enhälligt domslut.

4) Mashrab Mamadaliyev vs John Oldenqvist
MMA: -75 kg

Två fighters med uppenbar respekt för varandra agerade därefter. I några minuter gavs intrycket att det skulle bli en en strategisk kamp i försiktigt tempo. Det ändrades plötsligt när en hög spark från John fick Mashrab i gungning. Göteborgaren tog vara på tillfället och avlossade en lång serie slag på marken tills domaren bröt kampen med endast två sekunder kvar på första ronden.

5) Irene Forsell Nilsson vs Angela Mamic
Thaiboxning: -71 kg

Välmeriterade Angela väckte publikens nyfikenhet, men det var den 40-åriga utmanaren från Stockholm som vann mest support på läktarna. De båda damerna rök ihop ordentligt, med tunga utväxlingar av slag, sparkar och armbågar. Irene tog vara på sitt övertag i längd och räckvidd och plockade poäng på tryggt avstånd från kontringar. Trots frustrationen efter alla hårda smällar som slank igenom garden, slutade världsmästarinnan från Skåne aldrig att gå framåt. Klar seger till Irene på domslut, men också en av kvällens mest uppskattade och bejublade matcher.

6) Mathias Isaksson vs Emil ”Supafly” Flystam
Thaiboxning: -69 kg

Gammal var äldst när den unge stockholmaren Mathias ställdes mot veteranen Emil. Halmstads ”Supafly” såg ut att vara snäppet större i avgörande egenskaper. Starkare clinch, hårdare slag, stabilare kontroll över burytan. Mathias vacklade aldrig och bjöd på en bra fight med sina snabba kontringar. Domslutet var ändå väntat för samtliga, med enhälligt beslut till Emils favör.

7) Dordje Rajic vs Robin Enontekiö
MMA: -84 kg

Som utlovat skulle det smälla hårt, snabbt och brutalt. Göteborgaren Robin inledde med lite försiktighet, samtidigt som den serbiske gästen kastade sig fram i utfall med vilda svingar. Efter att ha backat upp sin motståndare mot buren fick hemmafavoriten läget han väntat på och avslossade en slagserie som avslutade fighten efter 1:10 in i första ronden.

8) Alfie Ponting vs Sam Ghoroghi
Thaiboxning: -60,6 kg

Galans final levde upp till hypen med råge. Den 18-årige engelsmannen Alfie var precis så snabb och orädd som väntat, men uppvisade även teknisk skicklighet som var synnerligen imponerande för sin ålder. Efter att ha mötts med öronbedövande jubel från hemmapubliken, inledde Sam med sin sedvanligt strategiska stil och vältimade attacker. Göteborgarens boxning var snäppet vassare, vilket gav rejäl utdelning i första ronden med en slagserie som fick Alfie att vackla.

Gästen kämpade sig tillbaka in i matchen med oavbrutet högt tempo. Vid några tillfällen såg det ut att kunna bli en fysisk utmaning för den äldre Sam att orka stå emot trycket. Men med teknisk och strategisk rutin fortsatte Sam vara den som träffade hårdast.

Domarna var inte ense om vem som segrat. Alfie hade fördel i aktivitet men fick aldrig in en avgörande träff. Med 2-1 från poängdomarna vann hemmafavoriten en minnesvärd kamp.