7 mars 2022

Joanna Steffansson vs Alexandra Andersröd


Ambition möter pannben på Zone Pro League #2

Joanna Steffansson från Öresunds Muay Thai Camp började träna thaiboxning av en slump när hon var bosatt i Chile. Nu har hon tränat några år, gått ett femtontal matcher och det är dags för proffsdebut på Zone Pro League #2.

Joanna är träningskamrat med flera namnkunniga fighters som tex Ewin Ates som tog VM-guld i -60 kg i Bangkok nu i december. Andra välmeriterade tjejer hon tränar med är Angela Mamic och Erica Björnestrand som länge varit del av det svenska landslaget.

Joanna är med andra ord väl medveten om vad som krävs för att fightas på elitnivå. Hon har nu siktet inställt på SM och vill hinna gå så många matcher som möjligt dessförinnan. Sparkar är hennes starkaste vapen men hon hoppas även kunna släppa iväg såväl knän som armbågar.

I andra änden av buren står Alexandra Andersröd Från Göteborgs Muay Thai som också gör proffsdebut. Även Alexandra har sparkar som sitt kanske främsta vapen tillsammans med ett pannben som få. Det blir ett möte som det kommer att slå gnistor om signerat Lena Olsson. Matchen kommer att gå i -63,5 kg A-klass thaiboxning på Trädgår’n den 9 april. Biljetter till Zone Pro League #2 hittar man här.