14 januari 2022

Izabela Walczak polsk bad girl med krut i nävarna

24-åringen från Gym Lublin räknar med att göra avtryck på den europiska MMA-scenen i sin proffs-debut på Zone Pro League #2.

Izabela ”Bad Girl” Walczak är redan etablerad inom amatör-MMA med ett record på 7-1. Med en stabil bakgrund från brottning och blått bälte i BJJ är hon minst sagt all round. Men det är framförallt hennes händer som hennes coach Reza Forotan nämner när han pratar om det som han ser som det nästa stora stjärnskott inom kvinnlig MMA. ”En av de mest brutala tjejerna som jag har stött på i min karriär, vi ser henne i UFC inom en snar framtid” spår Reza.

Izabela representerar Gym Lublin i Polen och brukar även gästträna på Fighter Centre i Göteborg. Hon nämner själv sin tuffhet som största styrka: ”I det området jag är uppvuxen i så blir man tuff, jag kan möta vem som helst.” På frågan vad publiken kan förvänta sig svarar hon: ”Jag bjuder på en intensiv och brutal match.” 

Hon beskriver sig som en ödmjuk idrotts-tjej, men betonar: ”När burdörren stängs knockar jag den som ställer sig framför mig. Jag kan knocka stående när jag vill och hamnar matchen på marken har jag mina submissions. Jag går för avslut.”

Det blir minst sagt spännande att se vem Zone Pro Leagues MMA-matchmaker Jesper Gunnarson ställer mitt emot Izabela Walczak i buren på Zone Pro League #2Trädgår’n den 9 april. Biljetter hittar man här.