10 mars 2023

En farlig grappler går in i buren mot en allsidig kampkonstnär i bantamvikt

Eli Elias har bekräftat sin plats som en fruktad motståndare i grappling, med en fin meritlista från både mattor och burar. Men motståndaren Ali Yazbecks kompletta game och strategiska närvaro i buren är en tuff utmaning. Allt talar för en teknisk, snabb och omväxlande kamp i bantamvikt (-61,2 kg).

Eli beskriver sig med rätta som en BJJ-utövare i buren. 33-åringen har skördat stora framgångar med sin skicklighet i markkamp. Med fyra SM-silver, tre SM-guld och en seger i elittävlingen ADCC, finns inte mycket kvar att bevisa på mattorna. Bantamviktaren från MACC i Södertälje gick dessutom obesegrad genom sin amatörkarriär i MMA. Nu är siktet inställt på att plocka hem den första segern som proffs, med hopp om att det ska ske på Zone Pro League #5.

Välmatchat motstånd väntar när Ali från Malmö kliver in i buren. En tänkande, analyserande och närvarande fighter som ser på sporten som en sann kampkonstnär. Med totalt 20 matcher i ryggen är 26-åringen erfaren för sin ålder. Lägg till en sann passion för att lära sig den fria kampens alla aspekter och resultatet har blivit en komplett fighter med starkt psyke. Efter att ha blivit europeisk mästare i Shooto, bekräftades att Redline Training Centre ännu en gång skolat upp en lovande talang.

Prognosen talar med andra ord för en rivstart 1 april när Zone Pro League #5 hålls på Trädgår’n. Bantamviktare är kända för högt tempo, uthållighet och rappa tekniker. Både Ali och Eli är därtill specialiserade på att finna avslut i sina matcher. Kort sagt välkomnas publiken direkt med något spännande och fartfyllt!

Biljetter till vårens fightingshow i Göteborg hittar du här på Tickster.