1 mars 2023

Mäktig superfight i thaiboxning mellan Angela Mamic och Irene Forsell Nilsson

Det är inte ofta damerna står för de största matcherna. Men det är inget snack om mötet mellan Angela Mamic och Irene Forsell Nilsson är en superfight av högsta klass. Det är dessutom tveklöst den mest prestigefulla dammatchen i thaiboxning som hållits på Zone Pro League.

Angela från Öresund Muay Thai Camp har en av Sveriges bästa meritlistor i thaiboxning, alla kategorier. Att ha 43 matcher bakom sig är imponerande nog. Men därtill har 32-åringen vunnit SM fyra gånger på raken, EM två gånger, och efter att ha plockat fyra silver på VM blev hon till slut världsmästare 2022. Det är svårt att hitta någon svensk man eller kvinna inom thaiboxning som kan mäta sig med det.

Angela har tilldelats ett stipendium för elitidrottare som resultat av sina prestationer. Med extra resurser i ryggen är siktet inställt på att försvara sina titlar och jaga bälten som bekräftar platsen som världens främste.

Drottningen av viktklassen -71 kg är trots sin meritlista sympatiskt ödmjuk och föredrar leenden framför hårda miner. Inget skrävel och skryt hörs heller. Men självförtroendet är det inget fel på. Inför matchen på Zone Pro League #5 utlovar hon:

”Jag kommer att bjuda på thaiboxning i världsklass. Det blir fullt ös med explosiv boxning och stenhårda sparkar, så vill man inte missa en sekund!”

Femte gången gillt blev Angela världsmästare

En orädd utmanare

Vem skulle vara villig att gå in i buren för att möta fenomenet från Malmö? Svaret är Irene från Masters Gym. En orädd veteran som inte är rädd för något som kan ske i en fight. Byggd av råstyrka och stärkt av livserfarenhet. Med två SM-guld och 22 matcher i ryggen har stockholmskan ingen dålig meritlista heller.

Faktumet att Irene är åtta år äldre än sin motståndare, ser hon inte som ett problem. Tvärt om. Den stenhårda 40-åringen fruktar inte en omgång stryk, hon välkomnar det:

”Jag är stark och uthållig och blir inte rubbad av träffar, tvärt om, det taggar mig. Min extremt hårda träning har gjort att jag är i mitt livs bästa form.”

Det må låta som ord från en vild slugger, men så är inte fallet. Irene representerar stilren thaiboxning. Hon har inga planer på att ”bara veva”, som hon uttrycker det. Inför mötet med världsmästaren från Malmö finns det inga självtvivel. Irene är milt sagt redo för utmaningen:

”Jag kommer att pressa Angela hårt, hon må ha bra meriter, men hon har aldrig träffat någon som mig – den meriten saknar hon.”

En svensk dammatch i thaiboxning blir inte mycket större än såhär. En av världens främsta thaiboxare i amatörklassen mot en rutinerad hårding som antar utmaningen utan tvivel. Räkna med knallhårda smällar och thaiboxning i världsklass.

Missa inte det unika toppmötet som sker 1 april på Trädgår’n. Biljetter till Zone Pro League #5 hittar du här på Tickster.