22 mars 2023

Veteran från Stockholm ställs mot italiensk proffsfighter på Zone Pro League #5

Stockholmaren Giang Hoang har en imponerande lista över matcher och mästerskap. Erfarenhet och teknisk nivå så det räcker och blir över. Hur står det sig på proffsregler i bur mot en okänd proffsfighter? Det märker vi när italienaren Francesco Sotgiu kommer till Zone Pro League #5.

Det finns inte mycket mer Giang kan bevisa på amatörscenen. Tre SM-guld, fyra medaljer från VM och otaliga landslagsresor bara för att nämna något. 32-åringen tävlar i en av de lästa viktklasserna men har några av landets tyngsta meriter. Det enda som saknas är titeln som världsmästare, den svåruppnåeliga drömmen alla thaiboxare har. Något extra krävs för att nå toppen, oavsett om siktet är inställt på konkurrensen i IFMA:s mästerskap, eller världsledande proffsligan ONE FC.

Trots 80 matcher bakom sig behövde veteranen från Odenplan Fightgym en ny slags utmaning. Att fightas på proffsregler i bur har blit en allt större trend i thaiboxning och det finns bara en plats att göra det på i Sverige – Zone Pro League.

En utmanare med mystik

Det var inte lätt att hitta någon som ville gå in i buren mot Giang. På motsatt sida av Europa, mitt i Medelhavet, hittades till slut en utmanare. Francesco från Sicilien var i form och taggad på en fight. Vikten sattes till -55,5 kg och matchen var bokad. Lite är känt om den italienske gästen men proffsregler är inget som Francesco är obekväm med. 31-åringen har hunnit med över tio matcher på det hårdaste regelverket och satsar helt som proffs.

Viktklassen garanterar högt tempo och smattrande tekniker. I övrigt blir det spännande att se vad den internationelle gästen har att sätta emot den svenske veteranen. Fullt ös garanterat, hur det än går. Ett publikfriande tillskott som kompletterar vad Zone Pro League #5 serverar 1 april på Trädgår’n.

Biljetterna säljs raskt. Köp din idag på Tickster.