16 november 2022

Spännande möte i thaiboxning blir den nionde fighten på Zone Pro League #4

Den nionde och sista fighten som Kompletterar Zone Pro league #4 blir en fight i thaiboxning av hög kvalitet. Två fighters som båda har fina meritlistor, men av olika sort. Artur Felkner är den mer erfarne på proffsnivå med internationell erfarenhet. Samtidigt har Rasmus Eriksson bevisat sin talang i lokala mästerskap och som medlem i landslaget.

Artur från Fight Center i Linköping är omgiven av mystik som väcker nyfikenhet. Den tystlåtne thaiboxarens bakgrund är till stor del okänd, men meritlistan talar ett tydligt språk. Det är inget tvivel om att det finns rutin av att tävla på hög nivå. 28-åringen har erfarenhet av matcher i Thailand och har sju gånger tävlat som proffs. På frågan om vad som kommer göra Artur farlig i buren, blev svaret kort och koncist:

”Hårda slag. Ger aldrig upp.”

Motståndaren Rasmus är betydligt mer bekant för alla fans av sporten. 24-åringens färdigheter har bekräftats med framgångar i i SM, EM och de två senaste åren i landslaget. Rasmus tillhör framgångsrika Odenplan Fightgym vilket inte gör bilden sämre. Med sina 184 cm är den reslige thaiboxaren dessutom en utmaning med sin räckvidd. Det är inget fel på självförtroendet heller. När frågan ställs om vad publiken kan räkna med svarar den unge fightern:

”Jag har en aggressiv stil, är inte rädd att förlora och vill bara ge allt och bjuda på en show.”

Hur ska detta sluta? En tystlåten hårding från Linköping med krut i nävarna och erfarenhet av de hårdaste reglerna. På andra sidan står en lång och aggressiv talang som representerar landslaget. Matchen är fylld av oförutsägbarhet. Precis vad som skapar en riktigt spännande och publikfriande fight.

Galan är nu komplett med nio matcher som alla håller hög nivå. Zone Pro League #4 blir den mest prestigefyllda galan hittills, med extra krydda från bonusarna i ”Money rain”. Det är kort sagt upplagt för stor show 26 november. Missa inte galan på Kooperativet. Biljetten hittas här på Tickster.