6 mars 2023

Rivaler i thaiboxning gör upp när Uma Galli möter Moa Carlsson på Zone Pro League #5

Matchen mellan Uma Galli och Moa Carlsson är en självklarhet av många skäl. De två damerna har en gammal rivalitet om vem som regerar viktklassen. Det är dessutom den första matchen som bokades för Zone Pro League. Men det dröjde två år innan uppgörelsen äntligen kunde ske.

När Zone återuppstod under sitt nya namn och koncept, var matchen mellan Uma och Moa den första som blev bokad och klar. Men efter att fighten blev inställd skulle det dröja två år innan damerna till slut fick göra upp. Det är med andra ord dags att reda ut en gammal fråga på Zone Pro League #5.

Moa kan lugnt kallas för ett fenomen inom fighting. 20 år gammal står hon redo för proffsmatch. Men det är ingen orutinerad dam som kommer till buren. Hon har vunnit SM-guld de senaste fyra åren på raken, först som junior och därefter i seniorklass. Ännu mer imponerande är att Halmstad Fight Academys yngsta stjärna är regerande världsmästare i den yngre divisionen (U 23). Med totalt 23 matcher i ryggen och en hög med bälten hemma, är tiden mogen att göra sin proffsdebut. Och den sker i buren på Zone Pro League.

På motsatt sida står ett bekant namn. Uma har tampats i samma viktklass som Moa länge. De har mötts i SM-final tidigare och känner väl till varandra. 27-åringen från Impact Gym har ett SM-guld bakom sig, men har framför allt ett övertag i rutin från fightinggalor. Stockholmskan vann nyligen en proffsmatch på Stockholm Fight Night och vet hur rampljuset känns. Proffsreglerna ger dessutom fritt utrymme för Uma att använda sina ökänt vassa armbågar med full kraft.

Det ligger alltid en extra spänning bakom matcher med en historia bakom sig. I det här fallet ligger det bokstavligen flera år av förväntan bakom uppgörelsen. Dags för underbarnet från Halmstad att göra upp med rivalen från Stockholm på allvar.

Fighten sker 1 april på Trädgår’n. Ett fightcard med pondus blev just ännu bättre. Missa inte vårens fightinggala i Göteborg när Zone Pro League #5 levererar MMA och thaiboxning på högsta nivå.

Du hittar din biljett här på Tickster.