25 april 2022

Superfight när Vidovic möter Le på Zone pro League #3

Dags att reda ut vem som är den lokala kungen av den snabbaste viktklassen i MMA! Binh Son Le och Renato Vidovic började på samma plats men utvecklade sina karriärer på olika håll. I över tio år har de slipat sina talanger i buren. Men det är först nu som superfighten ska ske.

Renato Vidovic från Fighter Centre har redan uppnått lokal stjärnstatus på Zone Pro League. En explosiv och stryktålig actionfighter som alltid bjuder på show och har ett massivt publikstöd.

I jämförelse är Binh Son Le en äkta doldis. Med sin fokuserade och disciplinerade stil påbörjade 33-åringen sin träning på Fighter Centre, och var till och med träningspartner till Vidovic. Det ledde till en lysande amatörkarriär. Men därefter skedde byte av klubb, följt av en proffskarriär i några av världens främsta galor som M-1 Global och Bellator. Men Le är också en ovanligt tystlåten fighter med hög integritet, vars karriär inte omgivits av någon hype, vilket gör att många MMA-fans förmodligen missat vilken talang som finns ute på Bulldog Training Centre.

En hyllad, fartfylld publikfavorit i ena hörnan och en mystisk perfektionist i den andra. När ringklockan ljuder och nävarna flyger kommer publiken få se en styrkemätning på högsta nivå. En teknisk och fysisk analys kan endast konstatera att både Vidovic och Le är atletiska fenomen som dessutom besitter kompletta tekniskt register. Slagväxling, brottning eller grappling, de här två flugviktarna kan allt. De har fysiken att ösa på i rasande fart med teknisk listighet och rappa vändningar över tre ronder om det krävs.

En publikfriande superfight med Göteborgs främsta som stor final på Zone Pro League #3! Galan går på Kooperativet den 4 juni, biljetter hittar man här.