3 maj 2022

Öst möter väst i en thaiboxningsmatch med höga förväntningar.

Zone #3 förgylls av en prestigefull dammatch i thaiboxning. Mötet mellan välkända namnen Madeleine Saengthong och Filiz Demirbek blir en fight med kontraster. Stockholm ställs mot Göteborg och det väntas en svårtippad styrkemätning mellan den ungdomliga hemmafavoriten och en gäst med rutinen på sin sida.

Fighter Centre är Madeleine en välkänd och omtyckt profil. Trots sin blygsamma ålder på 21 år, har den göteborgska thaiboxaren nött tekniker under snart tio år på sin hemmaklubb. Efter att ha inlett sin idrottskarriär som naturbegåvning i tennis, sadlade Madeleine om till thaiboxning redan när hon var tolv år. Ungdomlig fysik men lång utbildning i kampkonst skapade en fighter som tidigt var redo för stora utmaningar. Madeleine skördade mästerskapssegrar redan som junior och nu är igång med proffskarriären. Siktet är inställt på internationella ONE FC och hon har all tid i världen att nå sitt mål.

Stockholmska Filiz råkar ha exakt samma målsättning med karriären. Men trots att det bara skiljer åtta år mot motståndaren, känns fighten som ett möte mellan olika generationer. Filiz från Impact Gym har nästan 30 amatörmatcher bakom sig och har samtidigt hunnit bli tvåbarnsmamma. Jämfört med den unga göteborgskan är det en vid skillnad i rutin från både ringen och livet. Men samtidigt är det proffsdebut och bortaplan för Filiz, vilket gör det svårt att tippa vem som kommer känna sig lugnast i buren.

Två populära karaktärer inom thaiboxning med välbesökta Instagramkonton som vittnar om stor support. Två synnerligen motiverade damer som står i startgroparna för den riktiga proffssatsningen. Räkna med engagerad publik och höga förväntningar.

Ett atletiskt och tekniskt styrkeprov väntar 4 juni när damerna ryker ihop på Kooperativet. Missa inte sommarens fightinggala Zone #3! Biljetter finns på Tickster.