8 november 2022

Norskt svartbälte möter svensk landslagsveteran på Zone #4 ”Money rain”

En norsk doldis med lång räckvidd och svart bälte i BJJ möter rutinerade svensken Tobias Bohlin. Två män som är hungriga på att kamma hem sin första proffsseger. Matchen går i catchvikt -65 kg på Zone Pro League #4. Matchen innebär det femte mötet mellan Norge och Sverige på galan.

Klubben Frontline Academy i Oslo är en av Nordens äldsta MMA-klubbar. En plats med fantastisk historia som producerat flera världsstjärnor. Kort sagt saknas det inte kvalitet på träningen. Bara det gör Hussein Abbas-Zade till en man som inte kan underskattas. Norrmannen håller en låg profil men har respektingivande förmågor. Som svartbälte i BJJ är 31-åringen ett uppenbart hot på marken. Med sina 180 cm och långa armar har han också rejäl räckvidd i stående kamp.

I buren väntar bekante profilen Tobias. 27-åringen har visat vad han går för med 15 amatörmatcher och två vändor i landslaget. Fightern från Sandviken hade också en dramatisk och minnesvärd proffsdebut på Zone Pro League #2. Tobias visade både orädd aggression och power med en snabb nedslagning. Det lämnade ett styrkebesked även om matchen slutade i förlust. En fighter med komplett game backad av en muskulös och vältränad fysik.

Tobias visade prov på sin power i proffsdebuten på Zone #2.

Normalt sett tävlar Hussein i en lägre viktklass. Därför har matchen satts till -65 kg, strax under fjädervikt. Det blir en synnerligen svårtippad uppgörelse. I den stående kampen ställs Husseins räckvidd mot Tobias hårda nävar. I närstrid väntar en duell mellan norrmannens tekniska skicklighet och svenskens kraftfulla grappling.

Missa inte det spännande mötet på Zone #4 ”Money rain”. Galan hålls 26 november på Kooperativet Lindholmen. Passa på att säkra din plats med en biljett på Tickster.