11 oktober 2022

Norsk striker bokad mot viljestark och allsidig göteborgare på Zone #4

John Oldenqvist återvänder till buren för Zone Pro League #4. Denna gång väntar ett slagkraftigt motstånd i form av kickboxaren Adbi Farah från Tromsö i Norge.

Göteborgarens självförtroende och orädda stil är goda egenskaper i matchningen. Abdi från Tromsö Top Team kommer laddad med ett stående game som vunnit fina meriter. I synnerhet som norsk mästare i K-1 kickboxning, tre år på raken. Den norske strikern hade dessutom en lysande amatörkarriär i MMA med fläckfria 10-0 som resultat.

Hemmafavoriten har dock sina egna styrkor som kan bli tuffa att handskas med. Lättviktaren från GBG MAC har nästan dubbelt så många MMA-matcher bakom sig och har skördat medaljer både på SM och utomlands. Med sina bredaxlade 180 cm är John dessutom en kraftfull fighter i viktklassen.

Det känns upplagt för det klassiska mötet mellan striker och grappler. Göteborgaren har förmodligen ett övertag i brottning och grappling. Men få har glömt den välplacerade högern på hakspetsen som avslutade Johns proffsdebut på Zone Pro League #3. Att våga gå in mot en välutbildad striker vittnar om självförtroende. För publikens del erbjuder det dessutom lite extra spänning.

Blir det revansch för Göteborg eller en ny knockout att minnas?

Missa inte galan på Kooperativet Lindholmen 26 november. Biljetter finns ute på Tickster.