20 september 2022

Nermin Mehmedagic bokad för Zone Pro League #4 ”Money rain”

En actionfighter med hisnande karatetekniker och ett stort fighterhjärta. Det är ingen slump att Nermin från Fighter Centre är en publikfavorit. Räkna med underhållning på Zone Pro League #4 oavsett vem motståndaren blir.

Nermin som också är känd under namnet ”Nero MMA” skolades i den hårdaste av karatestilar – kyokushin. Det svarta bältet sitter symboliskt kvar trots byte av stil. Med sina kreativa och kraftfulla sparkar syns bakgrunden även på MMA-matcher. Nermin har även burit med sig det klassiska begreppet osu, vilket syntes i proffsdebuten. Enligt tradition i kyokushin besvaras alla frågor och uppmaningar kortfattat med osu. Det är en förkortning av ett längre uttryck på japanska som betyder att uthärda genom en påfrestning. Det illustrerar den enkla, krassa hårdheten som förväntas av en utövare. Vad som än sker, hur det än känns, är osu allt som behöver sägas.

Osu

I sin proffsdebut på Zone Pro League #2 blev Nermin tidigt träffad av ett hårt slag som sänkte hemmafavoriten och öppnade ett sår i pannan. Men någonstans i dimman fann Nermin svaret som sitter djupt rotat. På ren vilja och instinkt kämpade sig göteborgaren ut ur underläget, vände matchen och avgjorde på en strypning. En dramatisk start, både på kvällen och på Nermins proffskarriär.

Efter att ha läkt lite skador och återvänt till matchform står publikfavoriten redo att återvända på Zone Pro League #4 ”Money rain”. Galan hålls 26 november på Kooperativet Lindholmen.