29 juni 2021

Framtidens thaiboxare gör upp när Brodin möter Galli!

En proffsmatch i thaiboxning har bokats för Zone 1. Det är ett möte mellan två raka motsatser i personlighet som samtidigt delar samma brinnnande ambition och potential. Tove Brodin mot Uma Galli blir en kamp mellan två mycket väl matchade talanger i striden om att bli nästa stora framtidsnamn i viktklassen!

Uma från Stockholm har precis som sin göteborgska motståndare Tove en kort men intensiv bakgrund. Få matcher på pappret, men en snabb klättring upp i klasserna mot proffsnivå. Det är en liten men explosiv fighter som skolats fram först på Southside och Sitjapho, numera på Impact kampsportcenter. Med naturlig talang och snabb utveckling har det gått ruggigt fort på resan mot proffslivet.

”Jag har fått höra att jag har bra högersparkar, och det är min favvoteknik också. Så det känns bra!”

Uma klipper till med favorittekniken (foto: privat)

Uma har inte bara haft en kometkarriär. Hon har bokstavligen vuxit med framgångarna även fysiskt där hon nyligen klivit upp från 51 kg till 54 kg:

”Jag känner jag mig mycket starkare!” berättar Uma” Jag kan äta ordentligt och fokusera 100% på träningen. Det är en stor skillnad från förut och ger mig mycket bättre självförtroende. Jag har fått höra att hag har bra högersparkar, och det är nog min favvoteknik också. Så det känns bra!”.

En glad högstadielärare, som gillar att power och kan ta en smäll.

Uma vann SM-guldet 2019 i sin förra division, och fick med sig ett silver efter en stark insats på mästerskapet 2021 i nya viktklassen -54 kg. Nu läggs fullt ös på proffsdrömmen. På temat ambitioner och drömmar är det uppenbart att 26-åringen inte är nöjd. Med siktet högt vill hon nå långt och erövra så mycket som möjligt:

”Jag skulle vilja fightas i Thailand på Lumpinee stadium som äntligen öppnat för kvinnor. Det vore nice att fightas om WBC-bältet också. Men drömmen är att bli mästare i ONE. Jag får tårar i ögonen och rysningar i kroppen varje gång jag ser guldregnet falla över någon som lyckats få bältet där! Wow!”

Uma laddar för match (foto: privat)

Jag fokuserar mycket på styrka. Mitt mål är att skada med fin stil och hårda tekniker, inte plocka poäng genom att dutta runt!

Uma utvecklar gärna sina svar om sin roll i sporten, en motsats i personlighet jämfört med fightern som kommer stå på andra sidan buren. Göteborgsfightern Tove som blir motståndare 25 september, ger inga intervjuer alls och har gjort valet att hålla sina tankar och känslor för sig själv. Hon är en mystikens kvinna om bara vill låta fightingen sköta snacket.

I övrigt har damerna gott om likheter vad gäller records och framgångar. De är ambitiösa och drivna att pusha sina gränser till max för att nå så långt de kan. Buren gästas kanske av olika personligheter, men de slåss mot samma mål och med samma järnvilja. Två hårt tränande fightingsmaskiner på kollisionskurs.

Uma berättar om vad publiken när hon målar upp scenen för skådespelet:

”Jag vill ha fin stil, rena och hårda tekniker, och har fokuserat mycket på styrka! Mitt mål är att skada med mina tekniker, inte plocka poäng genom att dutta runt! Stryktålig är jag också, så det blir en underhållande match.”

Det är upplagt för urladdning. Två damer i en lätt, snabb viktklass, fulltankade av våldsamma tekniker och tunnelseende på framgång. En tystlåten, mystisk akademiker i ena hörnan och en skinande pratglad högstadielärare i den andra. Snarlika vad gäller ålder, record och plats i karriären. Mellan dem ligger proffsens hårda regler, få skydd och det mesta är tillåtet. När klockan går blir det åka av.

En värdig första match i thaiboxning för den blandade galan Zone 1 som väntar på Trädgår’n 25 september!

Fighterfakta Uma Galli

Stil: Muay Thai (thaiboxning)
Klubb: Impact Kampsportscenter IF
Hemstad: Stockholm
Ålder: 26
Matchvikt: 53 kg (catchvikt)
Längd: 165 cm
Record: 0-1 (proffs), 12-1 (muay thai amatör)

Fighterfakta Tove Brodin

Stil: Muay Thai (thaiboxning)
Klubb: Fighter Centre IF
Hemstad: Göteborg
Ålder: 27
Matchvikt: 53 kg (catchvikt)
Längd: 164 cm
Record: 1-0 (proffs), 12-3 (amatör), 2-1 (K-1)