18 maj 2021

Klar för match – Tove Brodin

Zone har sin första thaiboxare bokad och klar för match! En metodisk maskin med tystlåten mystik, ett skarpt huvud och vassa knän. Lär känna Tove Brodin, en fighter av kontraster.

Bara tre år har det tagit, tre år från nybörjarnas trygga mjukstart i D-klass till den brutala proffsnivån. Tove har rusat upp för thaiboxningens stege av tävlingsklasser och jakten på hårdare regler har gått med rekordfart. För varje nivå som uppnåtts, har genast nästa satts upp som målsättning. Aldrig nöjd, aldrig stillastående. Då går det undan.

”En träningsnarkoman som gillar att slåss.”

Med målet i sikte, alltid.

För att lyckas med sin satsning har Tove tränat med envis orubblighet. Varje dag kort sagt. Manglande, ösande, fullt pådrag nere på klubben. Varje dag. En sann träningsnarkoman som blommat ut till en maskin av framgång. Precis enligt plan. Tove är en fighter som drivs lika mycket av sina intellektuella resurser som av sin disciplinerade fysik. Inget har skett av en slump.

Bortom slag, bank och ett rovdjur i ringen som alltid bär blåmärken, ryms en högutbildad kvinna som till vardags är biomedicinsk analytiker. Studier av människohjärtan på dagen, utdelad skallebank på kvällen. Kombinationen kan verka svårt att få ihop, men det är ett recept som funkar väl. Toves systematiska, målmedvetna tankeförmåga strukturerar hennes karriär och skapar klarsynthet i den sport hon är dedikerad till. Den stillsamma vardagen föder också en hunger att göra raka motsatsen på fritiden. En akademiker i behov av att få släppa lös och slåss.

”Tunga tankar och tunga käftsmällar.”

Som facit kan Tove vid det här laget uppvisa ett sammanlagt record på 14-4 med matcher i både thaiboxning och under K-1-regler. Ett kvitto på den snabba klättringen upp till proffsdebut (som hon dessutom vann), och en övertygande vinstprocent. Svart på vitt och inte mycket att tillägga.

Skarpt huvud, skarpa tekniker.

Sedan har Tove förstås fått sin beskärda del av hur folk anser att saker borde vara. Att hon inte ser ut som en fighter, att hon väl ändå för smart för att slåss och andra utslitna klichéer. Men vid det här laget rinner kommentarerna av henne lika lätt som inkommande rundsparkar. Tove är sin egen och söker inte omgivningens godkännande. Hon har funnit sin unika harmoni i att fokusera på tunga akademiska tankar och minst lika tunga käftsmällar, sparkar och vassa knän.

Missa inte nästa kapitel i en spännande fighters unika resa i sporten. Var där när det smäller på Trädgår’n!

Fighterfakta Tove Brodin

Stil: Muay Thai (thaiboxning)
Matchvikt: 52-54 kg
Längd: 164 cm
Ålder: 27
Record: 12-3 (muay thai), 2-1 (K-1)