27 april 2022

En efterlängtad thaiboxningsmatch med två proffsdebutanter på Zone #3

En dubbel proffsdebut i thaiboxning där förväntningar och förberedelser fått växa till sig extra länge. Joanna Steffansson och Alexandra Andersröd var taggade och redo att ryka ihop på Zone #2. Då kom kallduschen att sjukdom stoppade fighten strax innan galan. Men att glömma och ge upp var aldrig tal om. Matchen bokades om till Zone #3 vilket endast gav ännu mer tid till att finslipa tekniken och ladda upp motivationen!

Joanna från Öresunds Muay Thai Camp började träna thaiboxning av en slump när hon var bosatt i Chile. Träningen fortsatte hemma i Skåne där hon idag är omgiven av fighters på hög nivå, exempelvis VM-mästaren Ewin Ates. Med ett femtontal matcher bakom sig och vässade armbågar och knän, var tiden mogen för Joanna att släppa lös sina bästa vapen i proffsdebut på Zone #2. Men tragedin var ett faktum när sjukdom stoppade fighten bara dagar innan galan.

Någon som verkligen blev förkrossad var motståndaren Alexandra från Göteborgs muay thai, även känt som Lejonkulan. Men den viljestarka göteborgskan är van vid att kämpa i motvind. Det var bara att bryta ihop och gå vidare. Samma matchning bokades om till nästa gala och Alexandra skulle inte låta något stå i hennes väg. Trots att hon utöver thaiboxningen också representerar landslaget i kickboxning, och gavs chansen att tävla på World Cup i Abu Dhabi, väljer Alexandra att hellre stanna i Göteborg och göra den proffsdebut på hemmaplan hon längtat efter.

Samma fighters, samma spännande matchning, bara nytt datum. 4 juni på Kooperativet i Göteborg smäller det. Räkna med två riktigt laddade fighters som äntligen får göra upp i buren!

Biljetter till sommarens rykande heta fightinggala Zone #3 finns här på Tickster.