21 november 2022

Inför Zone Pro League #4 ”Money rain”

Den fjärde upplagan av Zone Pro League är också den mest påkostade och mest storslagna. Löftet om bonusarna i ”Money rain” innebär därtill en extra nivå av förväntningar där över 100 000 kr ligger i potten. Chansen att plocka hem en bonus motiverar fighters att kämpa ännu mer för avslut. Som resultat kan publiken räkna med mer spänning och mer action. Framför allt har galan ett välvalt, varierat och spännande sortiment av matchningar. Fullt pådrag väntas från start hela vägen upp till den prestigefyllda finalen.

1) Hussein Abbas-Zade vs Tobias Bohlin

MMA: -65 kg
Galan rivstartar med en landskamp där avslut kan komma snabbt. Både Hussein och Tobias jagar sin första proffsseger, men det innebär inte att de saknar erfarenhet och talang. Den norska doldisen Hussein är en tystlåten man, men hans svarta bälte i BJJ och långa räckvidd sköter snacket. En teknisk trollkarl på marken och prickskytt i stående kamp som alltid kan avgöra på ett ögonblick. Som härlig kontrast är Tobias från Sandviken en skenande bulldozer till fighter. Efter en lång amatörkarriär känns det som att den kraftfulle 27-åringen börjar hitta sin toppform. Det syntes inte minst med den knallhårda nedslagningen som delades ut i proffsdebuten på en tidigare Zonegala. Tekniskt finlir mot muskulös explosivitet, mot bakgrund av den tidlösa rivaliteten med Norge. Kan en gala börja bättre?

Rasmus Eriksson vs Artur Felkner

Thaiboxning: – 71 kg
En sympatisk landslagsprofil ställs mot tystlåten hårding med mystiskt förflutet. En match som säljer sig själv med all spekulation som kommer på köpet. Reslige Rasmus kommer från den växande och respekterade klubben Odenplan Fightgym, där han tränar med några av landets främsta i sporten. Med plats i landslaget två år på raken och medaljer på både SM och EM är den ödmjuke men farlige 24-åringen i rätt fas för sin proffsdebut. Artur är mer av en joker i matchningen. Med sitt polska ursprung och mycket erfarenhet utomlands, är det svårt att bedöma vad den tystlåtne fightern från Linköping har att erbjuda. Säkert är att 28-åringen redan fått känna på sju proffsmatcher, inklusive tävlingar i Thailand, och han har kallt har utlovat bra klipp i nävarna. Lägg till att stockholmaren är nästan en decimeter längre och försök lista ut hur det här kommer utveckla sig. En fantasieggande duell fylld av okända faktorer.

Mattias Henriksson vs Herolind Xhafolli

MMA: -77,1
Två riktiga goa gubbar som samtidigt älskar att dela ut fett med stryk. Den här kollisionen av dubbel proffsdebut borde gå hem på läktarna. Mattias från anrika Renyi i Umeå skiner av självförtroende trots att han ställs mot en man som få vill möta. Norrlänningen är en respektingivande gestalt med sina 187 cm. Räckvidd och slagkraft har redan hunnit dela ut en brutal knockout på amatörnivå. Komplettera det med ett lila bälte BJJ och fina meriter i grappling, och allt är redo för Mattias att ta klivet till proffsnivå. Motståndaren Herolind kan verka kortvuxen för viktklassen, men det är vältränad muskelmassa i kompakt format och en man som vet precis hur det ska utnyttjas. Med bakgrund både i kickboxning och judo är den 28-årige skåningen bekväm överallt och använder sin explosivitet för att snabbt överbrygga avstånd. När öppning för avslut visar sig, utlöser skåningen en brutal urladdning som inger skräckinjagande underhållning. Resultatet stavas 8–0 med ett SM-guld som amatör. Det är hög tid för talangen från Red Line i Malmö att göra sin proffsdebut, och han ställs inför välvalt motstånd. Lita på att den här fighten kommer att smälla snabbt och högt, hur det än går.

Anders Böhler vs Akram Haddad

Thaiboxning: -71 kg
Temat med Norge mot Göteborg fortsätter med ett möte mellan vitt skilda personligheter. På ena sidan hittar vi unge Anders från Oslo. ”El Burro” som han kallar sig, ser ut som en riktig svärmorsdröm. Men den sympatiske ynglingens inställning till att fightas visar att skenet kan bedra. 22-åringen ser fram emot blod, svett och våldsam action, i framgång eller nederlag. Thaiboxaren från Frontline Academy bryr sig mer om att få en minnesvärd holmgång än om vad resultatet blir. Göteborgaren Haddad är av ett annat virke. En rutinerad, tekniskt finslipad och målmedveten veteran i sporten. 32-åringen fightas med fokuserad aggression och strategisk närvaro. Kommer hemmafavoriten ”Fellaga” dras in i norrmannens önskan om vild utväxling av trubbigt våld, eller styrs matchen mot teknisk precision och taktik? Prognosen lutar åt en lika underhållande som utbildande lektion i thaiboxning.

Harda Karim vs Nermin Mehmedagic

MMA: -65,8 kg
Kvällens tredje drabbning mellan Norge och Göteborg placerar två självsäkra fighters i buren. Norske Harda är landslagsmedlem i sitt hemland och har ett synnerligen gott självförtroende. Inför sin proffsdebut har 26-åringen utlovat att han kan leverera spektakulära tekniker både stående och på marken som ingen annan kan mäta sig med. Stora ord från den atletiske actionfightern från Apex MMA. På tal om action är det något som hemmafavoriten Nermin är synnerligen känd för. Svartbältet i kyokushin karate har en arsenal av sensationella sparkar som bokstavligen blivit världsberömda. Men ”Nero” är mer än så. I sin proffsdebut visade göteborgaren från Fighter Centre ett komplett game med ett styrkebesked på marken som slutade med en segrande strypning. Två muskulösa, explosiva och orädda fjäderviktare laddade med spektakulära tekniker. Showtime!

Enayatullah Nasrullahi vs Javad Vahid Rezah

Thaiboxning: -57
Ett svenskt toppmöte blir inte mycket större än så här. Sveriges främsta i viktklassen känner varandra och har en ömsesidig respekt. De har också en uttalad längtan efter att läxa upp den andre när de gör sin gemensamma proffsdebut. Eftersom de redan mötts två gånger kokar rivaliteten under den sportsliga ytan. Två enastående talanger som brinner för chansen att visa hela landet vem som är bäst. Halmstads Enayatullah har erövrat kickboxningens värld med två SM-guld i klassen K1. Samtidigt har hemmafavoriten Javad från Göteborg just plockat sitt andra raka SM-guld i thaiboxning. Kort sagt är de två 24-åringarna bäst i Sverige, i snarlika sporter. Lägg till bakgrundshistorien och allt kulminerar i en spektakulär superfight. Det är dags att beväpna sig med proffsregler och göra upp på allvar. Inför det efterlängtade avgörandet har båda lovat att de kommer gå segrande ur striden. Räkna med utbyte av ruggigt snabba tekniker i ett virvlande tempo mellan två fighters som aldrig blir trötta. Det lutar åt en våldsam strid mellan två vinnarskallar som kommer lämna allt i buren och inte ta ett steg bakåt. Bara en kan sitta på högsta tronen. Stunden är kommen att reda ut vem det är.

Henrik Lie vs Robin Enontekiö

MMA: -83,9 kg
Insatserna är höga i kvällens tyngsta fight. Än en gång möts Norge och Göteborg, och nu finns det dessutom en laddad bakgrund som höjer förväntningarna. Från grannlandet kommer Henrik som för tredje gången besöker Zone Pro League. Norrmannen hade inget större rykte om sig när han gick sin första fight i Göteborg. Efter att ha kört över och strypt ut två svenskar i första ronden underskattar ingen längre den hårdhänte bjässen från Team Valhall. ”Svenskdödaren” från Larvik ska ännu en gång släppas lös, och denna gång väntar en lokal favorit som inte vill bli den tredje trofén för Henrik. Fighter Centres Robin Enontekiö hade en lång och framgångsrik amatörkarriär, följt av en övertygande proffsdebut med seger i första ronden. Den storvuxne göteborgaren är tekniskt komplett med en passion för att dela ut ekande käftsmällar. Alla vet vad som står på spel. Henrik fruktar inget som Sverige har att komma med och Robin vill inget hellre än att sätta norrmannen på plats. En match med mycket pannben, tyngd och hårda nypor. Kvällens sista MMA-fight lär bli en publikfriande brutal present till publiken.

Sayed Mosawi vs Sam Ghoroghi

Thaiboxning: -60 kg
Kvällens final når höjder som ingen tidigare fight på Zone nått upp till. En av Göteborgs mest uppskattade, framgångsrika och talangfulla thaiboxare ställs ett fenomen med en hisnande meritlista. Gästande Sayed från Linköping började tävla redan som 14-åring och har avverkat 48 matcher med endast fem förluster. Allt detta innan han fyllde 23 år. Stjärnskottet har fyra gånger blivit afghansk mästare och plockat två VM-brons. Något liknande är svårt att hitta i Sverige. Ambitiöse Sayed är dessutom allt annat än färdig. Siktet är fast inställt på de högsta proffsligorna. Det är lätt att bli överväldigad. Men rubbas välbekante hemmasonen Sam av det? Inte det minsta. Trots att den 31-årige publikfavoriten har mindre än hälften så många matcher bakom sig, har ikonen från Fighter Centre verkligen funnit sin toppform som proffs. Tre raka segrar bakom sig, erfarenhet av att fightas i bur och ett orubbligt självförtroende. Sam känner inga tvivel inför att karriärens största utmaning väntar. Något mycket speciellt står för dörren. Thaiboxning på högsta nivå väntar i en enastående fight med publikjubel på högsta volym, bländande teknik och en upplevelse att minnas. Så ska en gala avslutas.