15 juni 2021

Hårdhänt utmaning i MMA när Valegren möter Vidovic!

Två killar med snabbheten och uthålligheten som bara hittas i de lättaste viktklasserna, men också laddde med power och precision att knocka. Det kommer smälla rejält på Trädgår’n 25 september när lokale favoriten Renato Vidovic utmanas av gästande Jakob Valegren.

Jakob från Örebro kommer till Göteborg med onda avsikter och en aggressiv stil. Välvalda egenskaper inför mötet för den tuffe kontringsfightern Renato. En explosiv matchning i en actionpackad viktklass där tempot aldrig sjunker!

Gästande Jakob kommer från Örebro Fight Gym, en ambitiös klubb som synts och hörts allt mer på senare år. Det skapas fighters av hårt virke i Närke och snart får vi se en av deras lovande bantamviktare i buren på Zone.

”Jakob är sjukt snabb och riktigt fysiskt stark.

Utpräglande för Jakob är hans publikfriande kombination av bra fysik och ett pressande game med stående tekniker som når långt och träffar hårt. Ett typexempel kan ses i den här slagväxlingen (tempoväxlingen brakar lös ca 4:30 in i videon):

Jakob där han trivs som bäst, aggressivt pressande.

Som många andra fighters har Jakob tvingats ta en tävlingspaus under pandemin, men enligt coachen Patrik Hjulström har det endast gjort hans unge talang farligare:

”Jakob är sjukt snabb och riktigt fysiskt stark. Han har blivit overall en helt ny fighter under det senaste året.”

Jakob – snabb, stark och orädd.

Att vara stark och snabb är bra egenskaper när man ska in i buren mot hemmafavoriten Renato, som ofta beskrivs som ovanligt kraftfull och explosiv för viktklassen. Göteborgaren har en av sina främsta talanger i att hantera aggressiv striking stående. Eftersom Renato sällan har räckvidden på sin sida har han ofta funnit avgörande lägen lägen under press, med välplacerade kontringar som i filmen nedan:

Renato in action

Sammanfattningsvis får Zone en lovande drabbning med två explosiva, starka och oändligt uthålliga bantamviktare som dessutom sitter på rappa släggor till nävar. Om inte annat lär publiken stå som segrare med det upplägget.

”Jag erbjuder publiken ett slagsmål.”

Rutinerade hemmasonen Renato som ni kunde läsa om här har haft en lång amatörkarriär. Som resultat har han också ett klart övertag på pappret i antal matcher och troféer bakom sig. De långa karriären har också skapat något av en lokal publikfavorit. Men enligt Jakobs coach Patrik är inte göteborgaren tryggare för den sakens skull:

”Jakob har grindat på ännu hårdare under Corona. Han kan ställa till problem för Renato både stående och på backen.”

Jakob själv är fåordig och ger inga långa utläggningar om vad han kan erbjuda i den göteborgska buren. Han nöjer sig med att kallt konstatera:

”Jag erbjuder publiken ett slagsmål.”

Sådana ord är ljuv musik för publiken. Alla älskar action, vem som än vinner. Men enligt coach Patrik, som inte är rädd att skämtsamt driva lite med göteborgarna, kan det bli en kalldusch för alla som tar ut hemmaseger i förskott. När hans fighter Jakob gör sin efterlängtade proffsdebut är förväntningarna höga:

”Publiken i Glenncity kommer bli rätt tyst den 25:e september…”

Vi inväntar hur Renato kommer att reagera på örebroarnas självsäkra ord. Men ännu mer väntar vi på att få se när käftsmällarna börjar yra i luften 25 september på Trädgår’n. Här serveras tunga nävar, mördande högt tempo och stryktåliga kämpar som båda tror hårt sin förmåga att knäcka motståndaren. Missa inte!

Fighterfakta Renato Vidovic

Ålder: 30 år
Sport: MMA
Klubb: Fighter Centre
Hemstad: Göteborg
Viktklass: Bantamvikt (61,2 kg)
Längd: 170 cm
Record: 29-11 (amatör), 1-1 (proffs)
Främsta meriter: Fyra SM-guld, två EM-guld

Fighterfakta Jakob Valegren

Sport: MMA
Ålder: 26 år
Klubb: Örebro Fight Gym
Hemstad: Örebro
Viktklass: Bantamvikt (61,2 kg)
Längd: 170 cm
Record: debut (proffs) 5-9 (amatör)