12 maj 2021

Klar för match – Renato Vidovic

Blygsamt stor men orubbligt hård – Renato har gått fram som en bulldoozer på amatörnivå och nu vill han släppas lös på allvar.

Renato är redo för fight på Zone 1, nypremiären för klassiska galan Zone som hålls 25 september på Trädgår’n. En mer explosiv start på listan över deltagande fighters är svår att föreställa sig.

”Jag har inga spärrar”

Alla som har haft nöjet att träffa Renato vittnar om en sympatisk själ. En blygsam man som inte tar stor plats varken i rummet eller i orden. Trogen och lojal hälsar han alltid sina sina kamrater och bekanta med ett leende när han besöker hemmaklubben Fighter Centre. Vänlighet personifierad – tills handskarna åker på.

Renato som fighter är en helt annan story. Med styrkan hos en normalstor man, trots sina blygsamma 170 cm och 60 kg, är han ett skräckinjagande kraftpaket för sin viktklass. Därtill är Renato känd för att opåverkad vandra rakt igenom våldsamma anfall och knallhårda smällar.

En 20 kg tyngre och huvudet längre träningskamrat, beskrev vid ett tillfälle sparring med Renato med orden: ”Det hade inte hjälpt om jag så hade ett baseballträ i händerna, inget biter på honom”.

Det är så man blir bäst i världen.

Ödmjuk, småvuxen och förbannat farlig.

Renato har som resultat blivit både framgångsrik och publikfriande. Efter att ha gjort det mesta som amatör, med flera SM-guld, EM-guld och smått otroliga 40 matchers erfarenhet, är det en härdad och rutinerad fighter som dykt upp på proffsscenen, trots ett officiellt record på bara 1-1 än så länge.

Amatörkarriären var bara början på resan, enligt Renato själv. På sitt sedvanligt kortfattade vis uttrycker han obegränsade ambitioner, baserade på ett krasst konstaterande: ”Jag vill vara bättre än alla mina motståndare. Det är så man blir bäst i världen.

Efter att frågan om målsättningar passerat, går ämnet över på fightingstil. Renato har golvat, knockat och kört över ett rejält gäng motståndare vid det här laget. Men naturligtvis syns inte ett spår av elakhet i ögonen när ämnet kommer på tal.

Den muntre unge mannen får frågan om vad som särskiljer honom från andra i buren, och svarar artigt: ”Jag har inga spärrar, jag tvekar inte. Jag får motståndare att inte vilja vara i buren med mig.

Renato in action

Sammanfattningsvis en skräckinjagande gentleman och ett färgstarkt fenomen utöver det vanliga. Missa inte chansen att se Renato Vidovic snöra på sig de tunna handskarna och släppa lös sin brutala sida. Ett sant nöje att bevittna, åtminstone från andra sidan burnätet.

Fighterfakta Renato Vidovic

Sport: MMA
Klubb: Fighter Centre
Hemstad: Göteborg
Viktklass: Bantamvikt (61,2 kg) eller Flugvikt (56,7 kg)
Längd: 170 cm
Record: 29-11 (amatör), 1-1 (proffs)
Främsta meriter: Fyra SM-guld, två EM-guld, 1:a på Asia Open (amatörnivå)