3 juni 2021

Första MMA-matchen klar! Navid Badi möter Moe Ahmadi.

Den första officiella MMA-matchen på Zone 1 blir en tidlös klassiker när Göteborg ställs mot Stockholm med ett prestigefyllt möte i lättvikt. Moe Ahmadi från KRAFT möter Navid Badi från Fighter Centre!

Navid Badi, en göteborgare med gott självfortroende backad av fina meriter, går in för att möta lurige Moe Ahmadi som ni kunde läsa om här. Mötet går i MMA, lättvikt (-70 kg).

”Bara killers i mitt lag”

Navid – hungrig på proffsdebuten.

Vi vet av erfarenhet att det alltid hettar till lite extra på läktarplats när en fighter från västkusten utmanas av Stockholm och förväntningarna är höga när storstäderna ryker ihop. Dessutom rör det sig om två unga, självsäkra fighters som vågar ta för sig.

”Jag går in för att avsluta eller bli avslutad. Folk vill se blod.”

”Bara killers i mitt lag”, skriver Navid på sin Instagram. Välvalda ord med tanke på att den väntande motståndaren Moe använde uttrycket ”kill or be killed” för vad han kände inför matchen på Zone 1.

Men bortom den typiskt hårda MMA-jargongen finns det fler sidor av Navid Badi. Ynglingen med ringnamnet ”Silverback” är en hårding till fighter med iskall blick i buren, men till vardags växlar han elegant över till en ödmjuk och sportslig gentleman som spricker upp i ett leende när han pratar om den kommande drabbningen.

”Allround, pannben, orädd.”

Tiden som amatör är över efter att 26-åringen ha plockat hem SM-guld och deltagit i internationella tävlingar med landslaget. Tiden är mogen för proffsdebut, vilket alltid är innebär en milstolpe för en fighter. Men Navid ger inga tungt analyserade svar om vad hans styrkor är, och bjuder på humoristisk självdistans istället:

”Allt känns alltid kaos (på match) men jag lyckas ändå prestera. Har väl tur.”

Med 25 matchers erfarenhet är det ändå mer än tur som stakat ut vägen för den rutinerade göteborgaren. Med bakgrund som basketspelare på elitnivå, har Navid en atletisk explosivitet som skiner när han fightas. Det brukar bli omväxlande, fartfyllt och intensivt, oavsett resultat. Eller som Navid själv uttrycker showen:

”Jag går inte in för att säkra. Jag går in för att avsluta eller bli avslutad. Folk vill se blod.”

UFC-veteranen Besam Yousef är både träningspartner, manager och coach för Navid. Med tre ord summerar Yousef vad som gör hans fighter speciell bakom burnätet:

”Allround, pannben, orädd.”

Navids orädda pannben ställs mot den långe och kreative Moe från KRAFT och allt talar för en oförutsägbar urladdning som kan sluta hur som helst. Spänningen får extra skjuts av Navids proffsdebut. Ingen kan förutspå vad som släpps lös när ”Silverback” snörar på sig de tunna handskarna och släpps lös i proffsens tuffa regelverk för första gången.

Gästande Moe har fördelen av att redan ha tävlat på proffsnivå, men det är å andra sidan göteborgaren som totalt sett har gått flest matcher. Som sig bör i en bra matchning, finns det med andra ord ingen som har uppenbart övertag. Det är laddat med potential åt båda håll.

Navid har mött långa fighters förr. (Foto: Freja MMA)

En efterlängtad proffsdebut, två rutinerade kämpar som båda har SM-pokaler i bagaget. Softa snubbar som växlar skepnad bakom gallret och lovar blod och killer instinct. Och inte minst – Stockholm vs Göteborg. Det kan inte bli annat än en publikfriande show.

Missa inte när det smäller på Trädgår’n 25 september!

Fighterfakta: Navid ”Silverback” Badi

Stil: MMA
Klubb: Fighter Centre
Hemstad: Göteborg
Matchvikt: 70 kg
Längd: 176 cm
Ålder: 26 år
Record: Debut (proffs), ca 18-7 (amatör)

Fighterfakta: Moe ”Slimboy” Ahmadi

Stil: MMA
Klubb: KRAFT Kampsport
Hemstad: Stockholm
Matchvikt: 70 kg
Längd: 190 cm
Ålder: 25 år
Record: 1-2 (proffs), ca 7-3 (amatör)