27 maj 2021

Klar för match – Moe Ahmadi

En chill benknäckare som överraskar på alla plan och distanser. Moe är redo att bjuda på MMA-show i buren på Zone!

Moe Ahmadi gör resan från Stockholm till Göteborg för att delta på Zone 1, i ett klassiskt möte där västkustens pärla utmanas av huvudstaden. Matchningen är bokad och klar, där motståndaren inom kort kommer att bli presenterad.

”En respektingivande gestalt som bokstavligen ser ner på de flesta av sina motståndare”

Moe låser upp ett spindelnät av långa farliga ben på marken.

Så vem är Moe? På pappret en ovanligt lång och slank lättviktare som bokstavligen ser ner på de flesta av sina motståndare. 190 cm lång med en matchvikt på endast 70 kg skapar en ovanlig utmaning. Moe är en respektingivande gestalt i buren som har funnit unika lösningar på hur hans fysik ska optimeras.


”Jag kommer med nya saker hela tiden som folk inte är beredda på.”


Moe är en kreativ och nytänkande fighter som hela tiden utforskar sin tekniska arsenal och potential. Experimenterandet och förfinandet av kampstilen sker bakom lyckta dörrar på hemmaklubben KRAFT Kampsport, varefter oväntade krafter släpps lösa när det är dags för match. Resultaten har inte minst visat sig på mattan, med två skinande SM-guld i grappling. Utöver att vara en skicklig och lurig markfighter, är Moe lika svårhanterlig i stående kamp med sin längd, räckvidd och förmåga att överraska:

”Jag är väldigt speciell i stand up och grappling”, berättar Moe. ”Jag kommer med nya saker hela tiden som folk inte är beredda på.”

Kreativitet och räckvidd – Moes signum i stående fighting

”Jag är underhållande att kolla på”

Fightingstilen reflekterar Moes mentalitet som kampsportare. En fighter som funnit sig i balansen mellan showbusiness och sport, som alltid är närvarande och levande i buren, redo att bjuda på en publikfriande uppvisning:

”Jag lever när jag är där inne (i buren). Det är mitt liv. Jag är underhållande att kolla på och överraskar folk med nya tekniker. Kill or be killed!”

I kontrast till hårda ord om vad som gäller i buren, beskriver sig Moe som ”super chill och jolly” privat. Instagramkontot erbjuder både bilder av hårda tag och befriande softa leenden. Vikten av att representera sitt persiska ursprung är tydligt närvarande, och stoltheten över att vara svensk likaså. Mycket känslor och mycket personlighet som ger ett sympatiskt, inbjudande och samtidigt skräckinjagande intryck.

Killing them softly. Moe är lika delar farlig och totalt chill.

Färgstark, listig, hisnande lång, oförutsägbar och farlig. Det är kort sagt en spännande karaktär som kommer till buren på Trädgårn 24 september.

Missa inte chansen att se vad som släpps lös. Om allt går enligt plan för Moe, kommer vi få se ett monster i buren, redo att sätt fart på en resa mot den absoluta toppen:

”A beast unleashes. Jag siktar på att gå hela vägen, världsmästare. Sky is the limit!”

Fighterfakta Moe ”Slimboy” Ahmadi

Stil: MMA
Klubb: KRAFT Kampsport
Hemstad: Stockholm
Matchvikt: 70 kg
Längd: 190 cm
Ålder: 25 år
Record: 1-2 (proffs), ca 7-3 (amatör)