25 mars 2022

Daniel Bergström vs Henrik Lie


Viljestark grinder möter oslipad brawler!

Daniel Bergström från Apex Kalmar IF är en grinder som trots heltidjobb och flera barn envetet krigar på för äventyrets och upplevelsens skull. Han har stått på pallen på svenska mästerskapen i BJJ som supertungviktare (100,5 kg) men går nu in i buren som mellanviktare (83,9 kg).

Daniel har alltså en solid grund i BJJ men har utvecklat sitt stående game genom åren och är bekväm på alla distanser. Han trivs bäst när det är högt tempo med mycket scrambles och hjärtat spelar roll. Det innebär att han sätter press och försöker vinna i alla lägen vilket ofta leder till spännande matcher där någon blir avslutad.

I andra ändan av buren står Henrik Lie från  Team Valhall och Larvik Kampsport, en stenhård brawler som dessutom avslutade på submission på Zone Pro League #1. Ytterligare en underhållande matchning i professionell MMA från Jesper Gunnarson.

Vem som drar det längsta respektive kortaste strået får vi se den 9 april när Zone Pro League åter äntrar Trädgår’n för sin andra installation. Biljetter hittar man här.