5 juni 2022

Resultat och rapport från Zone Pro League #3

Nya lokaler, dramatisk matchmaking och ännu mer dramatik i buren. Det bjöds på allt under en minnesvärt intensiv sommarkväll i Göteborg. Zone Pro League #3 serverade publiken alla nyanser av fighting och lämnade ingen oberörd.

Zone Pro League körde för första gången på Kooperativet på Lindholmen. Den gamla industrilokalen har en mäktig takhöjd och släppte in ett varmt ljussken från sommarkvällen genom de stora fönstren. En luftig och färgstark atmotsfär, passande en sommargala.

Annars var det mesta sig likt. Publiken var på topp och i buren erbjöds som vanligt en underhållande variation på matcherna. Sju fighter stor på programmet och det räckte för att erbjuda flera tuffa dueller och minnesvärda avslut.

1) Joanna Steffansson vs Alexandra Andersröd
Thaiboxning: -63,5 kg

Matchen inleddes med det efterlängtade mötet som fick flyttas fram från Zone Pro League #2. Skånska gästen Joanna hamnade tidigt under press från hemmafavoriten Alexandra. Hårda slag och bra hantering av buren fick fightern från Lejonkulan att se allt mer dominant ut. Joanna kämpade tappert tillbaka och försökte hitta lägen för sina armbågar, men fick ingen paus att organisera sin offensiv. Även om Alexandra fick äta några smällar på vägen, var det en klar seger efter tre ronder.

Seger till Alexandra Andersröd poäng, 3-0.

2) Sukhanvar Dustov vs Oskar Jaskari
MMA: – 61,2 kg

Matchen som skapades bara några dagar innan galan var milt sagt oförutsägbar, men levererade en välmatchad och händelserik drabbning. Sukhanvar från Tadzjikistan visade ingen osäkerhet trots den främmande miljön på bortaplan och var både fokuserad och tekniskt skicklig. I den stående kampen var det hyfsat jämnt och judokan Oskar mötte oväntat bra motstånd i sina nedtagningar. Men på marken var det ett klart övertag i grappling för skåningen från Red Line. Gång på gång passerade Oskar till mount och lät slagen hagla. Sukhanvar lyckdes ändå ta sig loss flera gånger, men till slut tog pressen på canvasen ut sin rätt. En dryg minut in i andra ronden hade domaren sett tillräckligt och bröt matchen efter en sista offensiv på backen från Oskar.

Seger till Oskar Jaskari på TKO efter 1,38 i rond 2.

3) Filiz Demirbek vs Madeleine Saengthong
Thaiboxning, -57 kg

I vad som kanske var galans jämnaste match bjöd gästande Filiz och hemmafavoriten Madeleine på tre ronder av teknisk action. Första ronden var svårdömd, där stockholmskan styrde från mitten av buren men göteborgskan svarade med flera träffsäkra kontringar. Stockholmskans burkontroll blev med tiden en allt mer en uppenbar fördel, då Madeleine uppenbart tröttades ut av att hela tiden tvingas backa och fightas med ryggen mot nätet. I tredje ronden såg Filiz ut precis som när matchen började, fokuserad och oberörd, och regerade buren både vad gällde kontroll och kondition. Vid det laget var domslutet säkrat, även om damerna utbytte snygga tekniker tills tiden gick ut.

Seger till Filiz Demirbek på poäng, 3-0.

4) Mohammed Rouzik vs John Oldenqvist
MMA: -70,3 kg

Kvällens största skräll skedde i den andra MMA-matchen. Hemmafightern John från GBG MAC är rutinerad och har en pålitlig defensiv. Men den blott 20-årige fransmannen Mohammed som kom in med ett strålande självförtroende hade anledning att se trygg ut i buren. Vassa kombinationer med ruggigt snabba händer avslossades från start och innan John hann byta strategi, slank en hård cross rakt genom garden och sänkte göteborgaren. Medveten om hur väl träffen satt, visade Mohammed sportslighet och kastade sig inte ner med fler slag. En stilren och överraskande knockout. John återhämtade sig lyckligtvis snabbt och kunde lämna buren för egen maskin.

Seger till Mohammed Rouzik på KO efter 53 sekunder i rond 1.5) Simon Forrest vs Sam Ghoroghi
Thaiboxning: -60 kg

Landskampen mellan England och Sverige levde upp till förväntningarna. En kväll full av dramatik och chockerande avslut, fick en behövlig tempoväxling när de rutinerade kämparna öppnade respektfullt och metodiskt. Styrkemätningen visade att det finns underhållningsvärde i strategisk fightingstil. Publiken gavs möjlighet att följa med i hur hemmasonen Sam sakta men säkert listade ut svagheterna i engelsmannens game. När fightern från Fighter Centre funnit lösningen på hur Simons övertag i räckvidd skulle hanteras, släpptes offensiven ut allt mer. I rond tre var Simon både blodig och frustrerad, utan ett svar på hur matchen skulle vändas. En elegant match som gav en uppvisning i strategi, avståndskänsla och fotarbete.

Seger till Sam Ghoroghi på poäng, 3-0


6) Binh Son Le vs Renato Vidovic
MMA: -56,7 kg

Ett prestigeladdat göteborgsderby som bjöd på omväxling och ett fantastiskt avslut. Det fanns en uppenbar ömsesidig respekt mellan stadens främsta fighters i de lägsta viktklasserna, och inledningsvis såg det ut att bli en jämn kamp. Under ett par minuter av teknisk slagväxling utbyttes attacker utan att någon fick ett uppenbart övertag. Då gick Vidovic överraskande på en perfekt timad nedtagning som förändrade allt. Med Son på rygg kunde den kraftfulle fightern från Fighter Centre ta kommandot och växlade metodiskt mellan tight positionskontroll och välplacerade slag. Efter att klart ha vunnit rond ett och dessutom tvingat Son att bränna mycket energi från underläget, släppte Vidovic loss sitt stående game mer självsäkert i andra ronden. Son hamnade under press vilket ledde fram till en minnesvärd sekvens mot burnätet. Vidovic avlossade en frontspark som träffade Son rakt i ansiktet, och fyrade strax därpå av en likadan spark riktad mot magen. Smällen mot kroppen sänkte och avslutade veteranen från Bulldog Training Centre.

Seger till Renato Vidovic på KO efter 3,02 in i rond 2.

7) Freddy Castro Gonzalez vs Merza Akhlaghi
Thaiboxning: -63,5 kg

Dramatiskt, omskakande, imponerande och chockerande på samma gång. Den förväntade duellen mellan två lysande talanger blev snabbt avklarad på ett sätt ingen var beredd på. Eller så var det exakt vad Freddy hade planerat. Stockholmaren hade sin sedvanligt sammanbitna min i buren, men kom inte rusande med vilda svingar. Under en kort stund såg det ut att bli en lugn inledning. Det varade tills Merza hamnade mot buren. För ett ögonblick släppte hemmasonen ner sin högerhand något. I samma ögonblick avlossade gästen från Vasa Pretorian en hög spark med full kraft som inte kunde träffat mer perfekt. Göteborgaren från Fighter Centre föll platt på rygg och allt var över redan efter en halv minut. Brutal elegans av den gästande stockholmaren. Till publikens lättnad var Merza upe på benen när vinnaren ropades ut.

Seger till Freddy Castro Gonzalez på KO efter 32 sekunder i rond 1.