6 september 2021

Öst möter väst med dubbla proffsdebuter, smarta thaiboxare och en hisnande längdskillnad!

En svårtippad historia för alla som gillar att se in i spåkulan inför fight. Både lokale talangen Robin Sundlöf och gästande Ali Mehrvash är intelligenta och luriga fighters som kan konsten att överlista sin motståndare. Men förutom att de ställs mot någon som gillar den tänkande sidan av kampkonst lika mycket som sig själv, måste de också hantera en avgörande storleksskillnad.

”Jag älskar att analysera, hitta luckor och bryta ned min motståndare…”

Ali kommer från Slagskeppet BK i Stockholm, en av landets mest anrika och välkända klubbar. En plats som fostrat generationer av mästare och där rutin finns i överflöd. Rätt miljö för problemlösande tänkaren Ali. 30-åringen är fysiskt skolad med friidrott som bakgrund och en passion för att springa (hur många fighters önskar inte att de älskade sina löprundor?) Men förutom att kondisen förmodligen inte är en svaghet, är Ali också ovanligt engagerad på det intelektuella planet i sin fightingstil.

”Jag är en showman! Publiken kommer att bevittna teknik som de aldrig sett förut.”

Ali förklarar sin analytiska syn på fighting med koppling till sitt yrke:

”Jag älskar att analysera och lösa problem, hitta luckor och bryta ned min motståndare minut för minut. Är lite arbetsskadad från mitt yrke som byggnadsingenjör som jag har jobbat som i över 8 år, där av problemlösningsförmågan.”

Att sitta på ett analyserande psyke kan dock kombineras med önskan att släppa loss när det smäller. Den sympatiske stockholmaren vill bjuda på underhållning och kommer till stan fulltankad av en önskan att göra alla nöjda. Sig själv, publiken och till och med motståndaren:

Ali trycker till ett välplacerat knä.

”Jag är en showman! Jag vill även höja min motståndares ribba, en match jag får kämpa för är det roligaste jag vet. Jag älskar att vara oförutsägbar, jag har alltid nya saker till varje fajt. Publiken kommer att bevittna teknik som de aldrig sett förut.”

Att utlova tekniker som ingen sett tidigare i en thaiboxningsmatch, är ett styvt löfte. Men Alis kreativitet och utforskande stil har goda förutsättningar att lyckas. Och vad gäller att sprida glädje ser oddsen ännu bättre ut. Förutom att vara en allmänt vältalig och en skön litare i alla avseenden, engagerar sig Ali i Slagskeppets ungdomar och motionärer. Plus att han tydligen kan baka en sensationellt god pizza. Inte ens göteborgare kan motstå en så charmig gäst från huvudstden.

Men Ali kommer förstås bli tvungen att ta sig över en hög tröskel på vägen. En väldigt hög.

Robins unika fysik innebär hisnande räckvidd, långa sparkar och vassa armbågar… Foto: Stefan Romare

Det mest slående med Robin är hur han lyckas pressa ner sina 184 cm till en matchvikt på 63 kg. Bara synen av en sådan jätte i buren skapar omedelbar respekt för göteborgsfightern. Att ha tränats på anrika klubben GBG Muay thai eller ”Lejonkulan” gör inte saken sämre.

”Teknisk brillians, snygga rappa tekniker med precision.”

När skräckinjagande fysik kombineras med finslipad thaistil blir resultatet svårhanterlig för vem som än står i vägen. Robin beskriver sin Muay femur som sin främsta styrka. Uttrycket betyder ungefär konstnärlig eller intellektuell boxare. Beskrivningen tillämpas på fighters som gått bortom grundläggande utväxling av tekniker och nått en högre nivå med sin kampkonst:

”Min blick och min timing”, förtydligar Robin. ”Teknisk brillians, snygga rappa tekniker med precision.”

Robin poängterar också att livet lärt honomn ödmjukhet, vilket han menar är den viktgaste egenskapen hos en fighter.

Det är kort sagt något lurigt som väntar på Trädgår’n! Två thaiboxare som verkligen tänkt till, som läser av, analyserar och letar efter sätt att överlista motståndaren. Två jämnåriga gentlemen med hjärna och hjärta för en snygg och smart kamp.

En schackmatch i åtta vapen väntar om man ska våga sig på en kvalificerad gissning. Lägg till den där bisarra decimetern i längdskillnad plus adrenalinpåslaget av Stockholm vs Göteborg, och resultatet kan bli precis hur som helst. Men garanterat underhållande!

Fighterfakta Robin Sundlöf

Stil: Thaiboxning
Klubb: GBG Muay thai (Lejonkulan)
Hemstad: Göteborg
Ålder: 30 år
Matchvikt: 63 kg
Längd: 184 cm
Record: Debut (proffs), 8-6-1 (amatör)

Fighterfakta Ali Mehrvash

Stil: Thaiboxning
Klubb: Slagskeppet BK
Hemstad: Stockholm
Ålder: 30 år
Matchvikt: 63 kg
Längd: 175 cm
Record: Debut (proffs), 23-12 (amatör)