10 augusti 2021

Let’s bang bro! En riktig slugfest i MMA med hårda strikers bokad för Zone!

Två erfarna killar som skolats under många år i stående kamp och valt de tunna handskarnas sport. Det lutar åt en hårdhänt drabbning att minnas när karateskolade Arman Popal ryker ihop med boxaren Wadi Tergui.

Med all respekt för brottning och markfighting, vem kan motstå en MMA-fight med två riktigt skickliga strikers? Det här är matchningen för alla som hoppas på klockrena käftsmällar och orubblig gameness som vägrar lägga sig. De här killarna kan inte bara dela ut, de står redo att ta emot och väga vika sig.

”Jag är inte den som ger mig tills jag vinner.”

Arman kommar från en traditionell bakgrund med karate och Taekwondo som bas för sitt game. Det har inte bara skapat hårda knogar, skenben och en stryktålig haka. Arman lägger stor vikt vid att hålla fast vid de österländska arternas värderingar och där finna rätt mentalitet för att klippa till när det gäller:

”Jag vill alltid bibehålla värdegrunderna inom vår sport som är respekt”, säger Arman. ”Det är viktigt att aldrig underskatta någon och att vara ödmjuk men att alltid ha vinst i sikte. Genom att behålla lugnet och fokusera ger jag allt när tillfället ges.”

Arman blockar en spark mot huvudet med blicken låst på motståndaren. (Foto: Daniel Schälander)

Arman har redan etablerat ett rykte som en fruktad brawler med flera uppmärksammade matcher bakom sig. På meritlistan står ett SM-guld på amatörnivå och åtta proffsmatcher. 35-åringen är en rutinerad och fokuserad fighter som kan konsten att plocka fram kampviljan vid rätt tillfälle. Till vardags en sympatisk familjefar som sätter stort värde på att vara en god medmänniska – i buren en målsökande missil som inte tonar ner sitt aggressiva fokus:

”Det ska göra ont att möta mig. Svensk MMA ska minnas mig som den mest fruktade lättviktaren. Det är kill or be killed som gäller och jag är inte den som ger mig tills jag vinner. Jag tackar aldrig nej till utmaningar.”

Det är sannerligen en utmaning som väntar på bortaplan. Göteborgaren Wadi står laddad och redo, en välskolad striker med boxning och kickboxning som bakgrund. Precis som sin motståndare har det skapat en hårdhänt blandning av knallhårda smällar, stryktålighet och en självsäker attityd när det kommer till slagväxling:

”Jag är väldigt tekniskt och agressivt stående”, berättar Wadi. ”Jag går framåt och ger inte upp.”

Wadi gick imponerande 2-0 i boxning och 10-1 i kickboxning innan bytet till MMA. Det plus elva matchers erfarenhet i buren vittnar om en fighter som vet vad han pratar om. Karriären har dessutom redan resulterat i en mästarbälte i den italienska organisationen Venator FC.

Jag går framåt och ger inte upp.”

Wadi välkomnar alltid en stående fight, men kan nypa till rejält på marken också.

Sammanfattningvis är det erfarna grabbar som lämnat amatörnivåns trygghet för länge sedan och verkligen fått smaka på proffsnivåns hårda verklighet. Båda besitter en välutbildad stående arsenal och har viljan och tåligheten att käka en smäll för att ge två tillbaka.

En teknisk detalj som skapar extra spänning är Wadis aggressiva stil som ogillar att ta ett steg bakåt, mot den lugne och avvaktande kontringsfightern Arman. Upplagt för en avancerande göteborgare med långa sparkar och offensiva utfall, mot ett stryktåligt kraftpaket som står pall för ett anfall och är redo att svara med besked.

Allt talar för en publikfriande, rykande, våldsam omgång stryk med en sympatisk dos sportslig respekt under ytan. Kort sagt MMA när det är som mest underhållande. En värdig huvudmatch på MMA-sidan, som inte lär lämna någon i publiken besviken.

Missa inte den här showen av kvalitetsaction på Trädgår’n 25 september!

Fighterfakta Arman Popal

Stil: MMA (Bakgrund karate och Taekwondo)
Klubb: Allstars
Hemstad: Stockholm
Ålder: 35 år
Matchvikt: 70 kg
Längd: 175
Record: 5-3 (proffs)

Fighterfakta Wadi Tergui

Stil: MMA (Bakgrund boxning och kickboxning)
Klubb: Fighter Centre
Hemstad: Göteborg
Ålder: 29 år
Matchvikt: 70 kg
Längd: 180
Record: 6-5 (proffs)