4 november 2022

Lång och grapplingstark norrlänning möter allsidigt kraftpaket från Malmö

Två fighters från varisin ände av Sverige möts i buren för en kontrastfylld fight i weltervikt. Den långe grapplern Mattias Henriksson från norr ställs mot kraftfulle Herolind Xhafolli från söder. Det lutar åt en kamp mellan norrländsk kyla och het aggression från söder på Zone #4.

Alla fighters i MMA har inte en elak image. I den här dubbla proffsdebuten är det två good guys som gör upp. Den muntre ”Farm boy” från Umeå ställs mot en sjuksköterska från Malmö som älskar att ta hand om sina medmänniskor.

Men allt det där gäller förstås bara utanför buren. Bakom burnätet är Herolind med sina 174 cm en explosiv och aggressiv fighter som gärna avgör med nävarna. Men bakgrund i både judo och K-1 kickboxning är fightern från Red Line Training Centre mångsidigt tränad. Skåningen besitter hårda slag och försöker alltid avsluta en fallen motståndare. Än så länge har ingen funnit svaret på hur 28-åringen ska besegras. Ett perfekt record på 8-0 som amatör banade väg för proffsdebuten.

Från den anrika klubben Renyi i Umeå kommer en man som häver sig hela 13 cm över sin motståndare. Mattias har BJJ som sin främsta styrka, en stil som han framgångsrikt tävlat i. 35-åringens styrka syns även i MMA där han alltid är ett hot på marken med sina submissions. Men ”Farm boy” har fler styrkor. Han tränar med starka brottare och boxas med lång räckvidd. Därtill menar Mattias att hans kondition och uthållighet garanterar en intersiv och underhållande match.

En oförutsägbar matchbild väntar på Zone #4. Kommer Mattias räckvidd eller Herolinds power regera i den stående kampen? Är det explosiv ungdomlighet eller kylig uthållighet som orkar mest i buren?

Svaret väntar 26 november på Kooperativet Lindholmen. Missa inte en helkväll av MMA, thaiboxning och ett glittrande ”Money rain”. Säkra din plats med en biljett på Tickster.