29 oktober 2022

Hemmafightern Sam Ghoroghi möter en explosiv talang från Linköping på Zone #4

Sam Ghoroghi från Fighter Centre får ta vara på all sin erfarenhet och kunskap när han ställs mot stjärnskottet Sayed Mosawi. Trots sin unga ålder kommer Sayed med en imponerande rutin och meritlista.

Göteborgaren Sam är inte den som backar för en utmaning. Det har aldrig varit har varit tydligare än i matchen som bokats på Zone Pro League #4. Det blir hemmasonens tredje besök i buren och med tre raka proffssegrar i bakom sig är förtroendet gott. Men det är ingen liten prövning som väntar.

Sayed är endast 23 år gammal men har redan hunnit med att vinna de nationella mästerskapen i Afghanistan fyra gånger. Med två VM-brons har den unge talangen även bevisat sina färdigheter i thaiboxning internationellt. Otroligt nog kan Linköpings Sayed totalt uppvisa ett matchfacit på nästan 50 matcher med 43 segrar och endast 5 förluster.

En kylig publikfavorit

Lokale profilen Sam är åtta år äldre och har inte gått hälften så många matcher. Men även om det finns uppenbara fördelar med en ung fysik, har publikfavoriten från Fighter Centre andra kvaliteter att erbjuda. Sam är ett praktexempel på trygghet och kunskap, något som 31-åringen samlat på sig under lång tid som både fighter och instruktör. Att det inte blivit ett större matchfacit beror främst på valet att tävla måttligt. Det finns inga aspekter av thaiboxning som hemmasonen inte är bekant med. Det syns på det lugn som visar sig även i fightens hetta, med strategisk närvaro och hög anpassningsförmåga.

hemmafavoriten Sam Ghoroghi
Sam är lugnet själv även inför stora utmaningar.

Kort sagt är det något stort på gång. En riktig superfight där kontraster ställs mot varandra. Den tålmodige taktikern Sam på hemmaplan, mot en explosiv och driven naturbegåvning från Linköping. Räkna med teknisk thaiboxning på högsta nivå i ett möte som ingen vill missa.

Fighten går 26 november på Kooperativet Lindholmen med extra krydda från löftet av ”Money rain”. Säkra din biljett redan nu på Tickster.