3 november 2022

Generationsmöte väntar när en taggad norrman möter rutinerad och aggressiv göteborgare

Med tio år mellan sig är Akram Haddad och Anders Böhler på olika platser i mentalitet och fokus. Den unge norrmannen hoppas på våldsamheter hur det än går. Den rutinerade göteborgaren är av ett tystare virke och lutar sig på kontrollerad aggresivitet. Genemensamt har de egenskapen att aldrig vilja ge upp. En spännande landskamp i thaiboxning väntar på Zone #4.

Norske Anders är 22 år gammal men har hunnit med ungefär lika många matcher som sin äldre motståndare. ”El burro” från Frontline Academy har förlorat ungefär lika ofta som han har vunnit. Men den detaljen tycks inte vara så avgörande. Trots sitt vänliga utseende kommer Anders till match med önskan om att det ska bli våldsamt åka av. Vem som än vinner:

”Mina fighter är alltid en publikfavorit. Sparkar, slag, armbågar och knän kommer att flyga. Det blir cuts, blod och underhållning oavsett resultat.”

32-årige Göteborgaren Akram uttrycker sig mindre dramatiskt. Fokus ligger på att ta karriären så långt som möjligt. Men ”Fellaga” Fighter Centre går alltid in med avsikt att pusha framåt och fightas aggressivt.

Med sin rutin och erfarenhet har Akram förmodligen ett större lugn än sin något vildsinte motståndare. Samtidigt har gästen från Norge den farliga kombinationen av matcherfarenhet och ungdomlig fysik. Vad kommer bli den avgörande egenskapen? Oavsett vem som får övertaget, har både Anders och Akram utlovat precis samma sak – att aldrig ge upp.

Det lutar åt att bli publikfriande vilt i buren och två kämpar som inte tänker ge sig i första taget. En thaiboxningsmatch som inte kan bli annat än underhållande.

Missa inte matcherna på Zone #4 som täcks av ”Money rain” Galan hålls 26 november på Kooperativet Lindholmen. Biljetter finns på Tickster!